Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Απέσυρε αιφνιδιαστικά την αγωγή κατά της OpenAI

Έλον Μασκ: Απέσυρε αιφνιδιαστικά την αγωγή κατά της OpenAI

Η νομική διένεξη έληξε, όμως ο Μασκ συνεχίζει να επιτίθεται στην εταιρεία που βοήθησε να ιδρυθεί.

O Έλον Μασκ συνεχίζει να επιτίθεται με δηλώσεις του κατά της OpenAI, περιέργως όμως απέσυρε την αγωγή που είχε υποβάλλει κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την ότι εγκατέλειψε το αρχικό της όραμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας.

Την Τρίτη οι δικηγόροι του Μασκ ζήτησαν από δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο να αποσύρει την αγωγή που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το Reuters. Το αίτημα δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η κίνηση, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της αγωγής.

Το δικαστήριο επρόκειτο να ακούσει την Τετάρτη τα επιχειρήματα της OpenAI για απόρριψη της προσφυγής.

Το αφεντικό της Tesla και της SpaceX ήταν ιδρυτικό μέλος της OpenAI το 2015 αλλά αργότερα αποσύρθηκε.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι η εταιρεία, η οποία είχε αρχικά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, πρόδωσε το αρχικό της όραμα για χάρη της κερδοφορίας.

Από την άλλη πλευρά, η OpenAI ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ είχε συμφωνήσει με την ιδέα της κερδοφορίας και μάλιστα πρότεινε συγχώνευση της OpenAI με την Tesla.

Παρά την απόσυρση της αγωγής, ο Μασκ επιτέθηκε εκ νέου στην εταιρεία αυτή την εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Apple.

Με μπαράζ αναρτήσεων στο X, ο Μασκ υποστήριξε ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τίθεται σε κίνδυνο. «Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά γίνεται με τα δεδομένα σας όταν παραδοθούν στην OpenAI» προειδοποίησε.

Ο συντηρητικός επιχειρηματίες είχε προηγουμένως επικρίνει το ChatGPT της OpenAI για τις «woke

» απαντήσεις του και την πολιτική ορθότητά του.

Τον περασμένο Ιούλιο ίδρυσε τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, xAI, και λάνσαρε το Grok, ένα chatbot που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT.

Στο κείμενο της αγωγής του ο Μασκ ζητούσε από το δικαστήριο να υποχρεώσει την OpenAI να προσφέρει τα προϊόντα της ως ανοιχτό κώδικα και να σταματήσει να συνεργάζεται με τη Microsoft, από την οποία έχει εξασφαλίσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η OpenAI υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Μασκ απλώς εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Όπως είπαν οι δικηγόροι της, «βλέποντας την εντυπωσιακή τεχνολογική πρόοδο της OpenAI, o Μασκ θέλει τώρα την ίδια επιτυχία για τον εαυτό του».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024