Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπέλα Χαντίντ και ο Μουσταφά συνεργάζονται για τη νέα μικρού μήκους ταινία «Gaza is Calling»

Η Μπέλα Χαντίντ και ο Μουσταφά συνεργάζονται για τη νέα μικρού μήκους ταινία «Gaza is Calling»

«Έγραψα μια ιστορία για την θλίψη που σε συντροφεύει σε όποια χώρα κι αν δραπετεύσεις», λέει ο Μουσταφά.

Ο Καναδο-Σουδανος τραγουδιστής και στιχουργός Μουσταφά, αφηγείται μια τραυματική ιστορία -με τρόπο σπλαχνικό- που προκύπτει από τον πόλεμο στην Παλαιστίνη με το νέο μουσικό βίντεο, «Gaza is Calling».

Η Γάζα μας καλεί

Στη μικρού μήκους ταινία – σε σκηνοθεσία της ηθοποιού-κινηματογραφίστριας Χιάμ Αμπάς – πρωταγωνιστούν η Μπέλα Χαντίντ και το 15χρονο ραπ θαύμα της Γάζας MC Abdul ως μητέρα και γιος που έχουν βρει καταφύγιο από τη σύγκρουση στο εξωτερικό.

Οι σκηνές αυτές προβάλλονται παράλληλα με πλάνα της προσφύγισσας Ισράα Άχμεντ και του μικρότερου αδελφού της, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην Τζενίν.

«Στο τέλος, ήταν όλη αυτή η αιματοχυσία ανάμεσά μας που δεν μας επέτρεπε να δούμε ο ένας τον άλλον χωρίς να εμφανιστούν δάκρυα»

Καθώς η ανακούφιση της Χαντίντ και του Αμπντούλ μετατρέπεται σε οργή και το παιδικό παιχνίδι των αδελφών Αχμέντ σε τρόμο, τα πλάνα από τις επιθέσεις στη Γάζα αρχίζουν να καταφθάνουν με φρενήρη ρυθμό, με αποκορύφωμα την Ισράα να κοιτάζει με νοσταλγία πέρα από τον ωκεανό.

Η αγάπη και η βία

«Το «Gaza Is Calling» αναφέρεται στην πρώτη μου σπαρακτική προσωπική εμπειρία σε φιλικό επίπεδο. Ήμουν 11 ετών όταν γνώρισα αυτό το αγόρι από τη Γάζα», λέει ο Μουσταφά για το κομμάτι, το οποίο γράφτηκε αρχικά το 2020.

«Μαζί του μοιράστηκα μια από τις βαθύτερες αγάπες που γνώρισα ποτέ, μεγάλωσε δίπλα μου σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Τορόντο. Ούτε καν αυτή η αγάπη δεν ήταν ικανή να αντιμετωπίσει τη βία που αντιμετωπίσαμε- αυτή στο νέο μας σπίτι, αυτή που τον ακολούθησε από τη Γάζα σαν κρύος άνεμος. Στο τέλος, ήταν όλη αυτή η αιματοχυσία ανάμεσά μας που δεν μας επέτρεπε να δούμε ο ένας τον άλλον χωρίς να εμφανιστούν δάκρυα».

Το βίντεο/μικρού μήκους ταινία σχεδιάστηκε στη συνέχεια στον απόηχο του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα: «Επικοινώνησα με την Μπέλα το 2022 για την ταινία μικρού μήκους ‘Gaza Is Calling’. Έγραψα μια ιστορία για την θλίψη που σε συντροφεύει σε όποια χώρα κι αν δραπετεύεις… η ελπίδα είναι ότι αυτό χρησιμεύει ως μια σκληρή υπενθύμιση ότι κάθε μονοπάτι είναι δικό μας, κάθε παιδί είναι δικό μας και κάθε πόλεμος είναι δικός μας για να απαντήσουμε και να μιλήσουμε εναντίον του».

Σε ένα νεύμα στην κοινή κληρονομιά του Σουδάν και της Παλαιστίνης, το κομμάτι περιλαμβάνει τον Μουσταφά να τραγουδά στα αραβικά, με την υποστήριξη μιας μελωδίας που παίζεται στο ούτι (ένα μεσανατολικό όργανο που μοιάζει με κιθάρα).

Όλα τα έσοδα του μουσικού βίντεο/ταινίας θα διατεθούν στο Ταμείο Αρωγής Παιδιών της Παλαιστίνης.

*Με πληροφορίες από: Dazed

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024