Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Φρανσουάζ Αρντί γύρισε ταινία στην Ελλάδα

Όταν η Φρανσουάζ Αρντί γύρισε ταινία στην Ελλάδα

Η γαλλο-ελληνική παραγωγή του 1965 με πρωταγωνίστριες τη Τζένη Καρέζη και τη Φρανσουάζ Αρντί, με τίτλο Une balle au coeur (Mια Σφαίρα στην Καρδιά) και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, είναι μια ταινία που μάλλον δεν έχει προβληθεί πότε στην ελληνική τηλεόραση.

Κρατώντας μια παλιά βεντέτα εναντίον των Μοντελέπρε, μιας αριστοκρατικής οικογένειας της Σικελίας, ένας γκάνγκστερ με επιρροή, ο Ριζάρντι (Βασίλης Διαμαντόπουλος), παίρνει στην κατοχή του το παλάτι του τελευταίου μέλους της οικογένειας, του Φραντσέσκο Μοντελέπρε (Σάμι Φρέι), τον οποίο σκοπεύει να σκοτώσει.

Αφαιρώντας την περιουσία του, ο Φραντσέσκο καταφεύγει στην Αθήνα για να βρει μάρτυρα για τα εγκλήματα του Ριζάρντι, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Παρά τη βοήθεια της Κάρλα (Τζένη Καρέζη), τραγουδίστριας σε νυχτερινό κέντρο, η αναζήτησή του είναι μάταιη.

Και τώρα οι μπράβοι του Ριζάρντι, με επικεφαλής τον Ναβάρα (Σπύρος Φωκάς), τον καταδιώκουν. Γυρνόντας από χωριό σε χωριό, ο Μοντελέπρε καταφέρνει να τους σκοτώσει έναν έναν. Εν τω μεταξύ, βρίσκει τον έρωτα στην Άννα (Φρανσουάζ Αρντί), μια Γαλλίδα τουρίστρια, με την οποία αποφασίζει να καταφύγει σε ένα νησί.

Μ’ ένα σπρώξιμο από τον φίλο του, Κώστα Φέρρη, ο Πολέ αποφάσισε να κάνει μια ταινία μυθοπλασίας, διανύοντας τη Μεσόγειο από τη Σικελία στην Ελλάδα

Δείτε το ελληνικό τρέιλερ 

Παρόλα αυτά, ο Ναβάρα τους βρίσκει και τους καταδιώκει. Ο Φραντσέσκο τον σκοτώνει, αλλά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, η Άννα τραυματίζεται θανάσιμα από μια σφαίρα. Ο Φραντσέσκο επιστρέφει στη Σικελία για να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Ριζάρντι με τον Ριζάρντι να σκοτώνει τον Φραντσέσκο.

Αυτή είναι η ιστορία της ταινίας Une balle au coeur (Mια Σφαίρα στην Καρδιά), μιας ταινίας που λίγοι γνωρίζουμε και ακόμα πιο λίγοι έχουμε δει.

Photo: YouTube

Δείτε ενα σχετικό απόσπασμα

«Ο Ζαν-Ντανιέλ Πολέ ήταν, το 1966, ακριβώς 30 χρόνων κι είχε ήδη γνωρίσει κι αγαπήσει την Ελλάδα, στα ντοκιμαντέρ του, Μεσόγειος (1963) και Βάσσες (1964): ήταν, τότε, ο ανερχόμενος δημιουργός της νουβέλ βαγκ, παρότι ο ίδιος απέρριπτε τη θέση του στο κίνημα» γράφει το flix.gr και συνεχίζει: «Μ’ ένα σπρώξιμο από τον φίλο του, Κώστα Φέρρη, ο Πολέ αποφάσισε να κάνει μια ταινία μυθοπλασίας, διανύοντας τη Μεσόγειο από τη Σικελία στην Ελλάδα – στον Πειραιά, την Αθήνα, τη Σκύρο.

»Η ταινία έγινε, προβλήθηκε το 1966 στη Γαλλία – ποτέ στην Ελλάδα, μόνο αφιερωματικά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το ’98».

Η ταινία γυρίστηκε στην Αθήνα και στην Σκύρο. Τ ο 2018 η ταινία επανντοπίστηκε στη Γαλλία κι αποκαταστάθηκε ψηφιακά, κάνοντας την ελληνική της πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου έχει αναρτήσει στο Facebook μια σειρά από φωτογραφίες από τα γυρίσματα στη Σύρο με τους κατοίκους του νησιού να ποζάρουν δίπλα στη Γαλλίδα τραγουδίστρια, η οποία έφυγε στα 80 της από τη ζωή στις 11 Ιουνίου του 2024 αφήνοντας πίσω της μια κομψή, στιλάτη, φίνα και συναισθηματική μουσική παρακαταθήκη ενώ η φιγούρα της ορίζει την επιτομή της μόδας των 60s.

Photo: Βασίλης Παπαστεργίου / Facebook

Photo: Βασίλης Παπαστεργίου / Facebook

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024