Με τραγούδια που αγαπάμε και μελωδίες που μας ταξιδεύουν, η Μελίνα Ασλανίδου μαζί με τον Στέλιο Βαμβακά ετοιμάζονται για τη δική τους μουσική βόλτα στην Ελλάδα, με τίτλο «Νερό και Χώμα».

Με τις χαρακτηριστικές φωνές τους και με καταβολές από τον Πόντο και τη Κρήτη, η Μελίνα Ασλανίδου κι ο Στέλιος Βαμβακάς, θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις επιτυχίες τους καθώς και τραγούδια που αγαπάμε, μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε.

Συναντήσαμε τους δύο καλλιτέχνες στο Green Park, οι οποίοι παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ένα μικρό μέρος από τις συναυλίες που ετοιμάζουν.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη συνεργασία με τον Στέλιο Βαμβακά;

«Η ιδέα προέκυψε από τη στιγμή που άκουσα τον Στέλιο να ερμηνεύει τα τραγούδια του. Κατόπιν συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε το τραγουδι μας «Νερό και Χώμα», με συμβολικό χαρακτήρα διότι αυτό που κάνουμε θέλουμε να καρποφορήσει. Ο Στέλιος είναι ένας εξαιρετικός και ταλαντούχος μουσικός από την Κρήτη, ένα τόπο με πολλούς καλλιτέχνες. Ο Στέλιος κατάφερε να ξεχωρίσει με το δικό του ύφος και τρόπο», μας είπε η Μελίνα Ασλανίδου.»

Πού θα σας συναντήσουμε αυτό το καλοκαίρι

«Ξεκινάμε στις 26/6 από το Βεάκειο και ακολουθούν στις 3/7 η Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, 20/8 τα Χανιά και στις 27/8 θα βρεθούμε στη Λάρισα.

Ξεκινάμε με τραγούδια που αγαπάμε και οι δύο μας, με στιγμιότυπα από την Κρήτη, από την παράδοση, το λαικό μας τραγούδι στο σήμερα και στο χθες. Σκοπός μας είναι δύο ώρες να περάσει ο κόσμος όμορφα.

Επίσης θα παρουσιάσουμε και καινούργια τραγούδια, ένα μάλιστα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, την ποίηση τους στίχους υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Ηλίας Μακρίδης με τίτλο «Μια νύχτα μελαγχολική».

Πώς σας βρίσκει η συγκεκριμένη περιόδο στη ζωή σας;

«Πιο δημιουργική από ποτέ. Μου αρέσουν πολύ οι καλοκαιρινές περιοδείες γιατί ο κόσμος είναι πιο ήμεμος, πιο γλυκός, πιο έξω καρδιά.

Φέτος θα είναι ένα δυναμικό καλοκαίρι για μένα, όπου θα κάνω και άλλα πράγματα που αφορούν στον μεγάλο μας μαέστρο Χρήστο Νικολόπουλο, επίσης μια παράσταση στον Γιάννη Σπανό και πολλά ακόμη, τα οποία θα ανακοινώσω σύντομα.»

Ο Στέλιος Βαμβακάς μας είπε για τη συνεργασία του με την Μελίνα Ασλανίδου

«Είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία μας γιατί θεωρώ ότι ταιριάζω στα μουσικά μονοπάτια με την Μελίνα Ασλανίδου. Παρά ότι η Μελίνα έρχεται συχνά στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, δεν είχαμε βρεθεί από κοντά, μέχρι που οι εταιρίες μας μας έφεραν σε επαφή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα συνεργαστώ μαζί της» και συμπλήρωσε «για μένα είναι πολύ σημαντική η επαφή μου με τον κόσμο. Πολλές φορές όταν βρίσκομαι στη σκηνή ανοίγω τα χέρια μου προς τους θεατές, σαν να θέλω να επιστρέψω αυτήν την αγκαλιά.».

Όσο για τα σχέδια του για το μέλλον απάντησε: «Δεν βάζω στόχους, θέλω να κάνω όνειρα, θέλω να μεταδώσω το συναίσθημα μου στον κόσμο»

Πληροφορίες για τις συναυλίες και εισιτήρια στο www.ticketservices.gr.