Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορά σπιτιού: Πώς θα κάνεις πιο εύκολη και αποτελεσματική την αναζήτησή σου

Αγορά σπιτιού: Πώς θα κάνεις πιο εύκολη και αποτελεσματική την αναζήτησή σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, για να βρεις και να κάνεις δικό σου το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου; Μιλώντας εκ πείρας, οφείλω να ομολογήσω πως για εμένα ήταν ένας από τους πιο challenging στόχος της ενήλικης ζωής. Ωστόσο, η αίσθηση ανακούφισης που με «πλημμύρισε» την πρώτη φορά που πέρασα το κατώφλι του πρώτου, δικού μου σπιτιού, δεν περιγράφεται. Ήταν η ανταμοιβή έπειτα από μία χρονοβόρα, απαιτητική διαδικασία που νόμιζα πως δεν θα τελειώσει ποτέ.

Κακά τα ψέματα. Λίγο το αυξημένο κόστος ζωής, λίγο οι αδικαιολόγητα ανοδικές τιμές των ακινήτων, όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα σύνολο άλλων πραγμάτων, δηλαδή με το πού και με το πώς θέλεις να είναι το σπίτι το οποίο θα «παντρευτείς», κάνουν την αγορά ακινήτου ένα αίνιγμα για δυνατούς λύτες και γερά νεύρα. Παρόλα αυτά, έχοντας λύσει επιτυχώς το αίνιγμα και έχοντας βρει το σπίτι που αναζητούσα, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως πρόκειται για μία αποστολή στην οποία σίγουρα χρειάζεσαι έναν δυνατό «σύμμαχο».

Βλέπεις, δίχως την πολύτιμη βοήθεια του Spitogatos και των εργαλείων προσφέρει, εγώ σίγουρα θα είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια και ακόμη θα μίσθωνα σπίτια τα οποία δεν θα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Και επειδή έχω ήδη περάσει μία φορά από αυτή τη διαδικασία, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα βήματα που υπόσχονται πως θα σε βοηθήσουν να βρεις και να κάνεις δικό σου, το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν.

#1 Τα σωστά κριτήρια είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στην ιδανική απόφαση

Ονειρευόσουν πάντα ένα ρετιρέ στην «καρδιά» της πρωτεύουσας ή μήπως ένα σπίτι στα Νότια Προάστια; Δεν έχει σημασία και καλύτερα να ξεχάσεις ό,τι πίστευες, διότι το σπίτι που πραγματικά θα βελτιώσει τη ζωή σου, ίσως απέχει αρκετά από αυτά που ιδανικά θα ήθελες να έχεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να θέσεις πολύ προσεχτικά τα κριτήρια της αναζήτησής σου, πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το budget που θα διαθέσεις, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να βρεις το σπίτι που σου ταιριάζει, όμως δεν είναι ο πρωταρχικός.

Η περιοχή είναι το «κλειδί» στην αναζήτησή σου και μπορεί να σε οδηγήσει πράγματι στην ιδανική απόφαση, αρκεί να διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι για να είσαι άνετα, όπως ασφάλεια, ησυχία, εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα, δημόσιες συγκοινωνίες και σχολεία. Να ξέρεις πως όταν καταλήξεις στις επικρατέστερες περιοχές, δηλαδή αυτές που σε βολεύουν περισσότερο σύμφωνα με την καθημερινότητά σου, χρησιμοποιώντας τα φίλτρα που διαθέτει ο Spitogatos, αλλά και τη δυνατότητα αναζήτησης μέσω χάρτη, θα πραγματοποιήσεις άνετα και εύκολα την αναζήτησή σου ανάμεσα σε περισσότερες από 400.000 ενεργές αγγελίες.

#2 Κάνοντας μία σχολαστική αναζήτηση χωρίς να scrollάρεις άσκοπα

Η εύρεση του ακινήτου στο οποίο θα θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, απαιτεί υπομονή, επιμονή και μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Πού να τα βρεις, όμως, όταν η καθημερινότητα είναι ένας «μαραθώνιος» με τις υποχρεώσεις; Έτσι σκεφτόμουν και εγώ για χρόνια, με αποτέλεσμα να αναβάλω διαρκώς την αναζήτηση του σπιτιού, όμως χάρη στο MySpitogatos, κατάφερα εν τέλει να πραγματοποιήσω μία στοχευμένη και σχολαστική αναζήτηση, χωρίς να χάνω πολύτιμο χρόνο, scollάροντας άσκοπα και προσπερνώντας άστοχες αγγελίες και κυρίως, χωρίς να χάσω την υπομονή μου.

Κι όμως, το MySpitogatos είναι ένας ψηφιακός, δικός σου personal assistant, στη διαδικασία αναζήτησης σπιτιού, ο οποίος σου επιτρέπει να αποθηκεύεις τις πρόσφατες αναζητήσεις σου, να οργανώνεις τη διαδικασία της αναζήτησης με τις κατηγορίες «Αγαπημένα» και «Οι αγγελίες μου», να μην χάνεις ούτε μία αγγελία που μπορεί να σε ενδιαφέρει χάρη στον ορισμό ειδοποιήσεων, να ψάχνεις στοχευμένα μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις εντελώς δωρεάν!

Δεν έχει σημασία αν είσαι στο τρένο, το γραφείο, το νησί, αφού με το mobile app, το οποίο είναι δωρεάν διαθέσιμο στο AppStore, το Google Play και το Huawei AppGallery, η αναζήτηση του ιδανικού σπιτιού συμβαίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

#3 Επιστρατεύοντας τους ειδικούς για να… οργώσουν την περιοχή που σε ενδιαφέρει

Αν ψάχνεις καιρό να αγοράσεις ένα ακίνητο σε μία συγκεκριμένη περιοχή, αλλά δεν βρίσκεις αγγελίες που σε ενδιαφέρουν, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρατεύσεις τους ειδικούς, δηλαδή τα μεσιτικά γραφεία που θα… οργώσουν την περιοχή που σε ενδιαφέρει, προτείνοντάς σου επιλογές που ταιριάζουν με τα κριτήριά σου. Μπαίνοντας στον Spitogatos θα ανακαλύψεις όλα τα μεσιτικά στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν και θα ζητήσεις τη βοήθειά τους για να βρεις το σπίτι που ψάχνεις. Οι μεσίτες γνωρίζουν καλά την τοπική αγορά, μπορούν να σου παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές, να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις πριν από όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές, τα ακίνητα που σε αφορούν και ενδέχεται να μην έχουν αναρτηθεί σε κάποια αγγελία.

#4 Βάζοντας στο παιχνίδι της αναζήτησης το κριτήριο του προϋπολογισμού

Μπορεί να το κράτησα για το τέλος, όμως είναι εξίσου σημαντικό να θυμάσαι πως ξεκινώντας την αναζήτησή σου θα πρέπει να ορίσεις την αγοραστική σου δυνατότητα, διότι είναι αυτή που εν τέλει θα καθορίσει πως θα κινηθείς, δηλαδή ποιο θα είναι το ποσό της αυτοχρηματοδότησης και ποιο του δανεισμού. Ακόμη και σε αυτό το σκέλος, ο Spitogatos σε διευκολύνει σημαντικά, αφού συνεργάζεται με την IMS, δηλαδή τον μεγαλύτερο διαμεσολαβητή δανείων στην Ελλάδα, με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης στεγαστικού δανείου. Κάπως έτσι, γλιτώνεις χρόνο και κόπο αφού μπορείς να εκταμιεύσεις γρήγορα και εύκολα ένα δάνειο, να έχεις περισσότερες επιλογές στην εύρεση ακινήτου, καθώς και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τις δυνατότητες δανειοδότησης in one go. Όλα αυτά χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Γράφοντας όλα τα παραπάνω, ενώ κάθομαι στο μπαλκόνι μου και απολαμβάνω τη θέα από το αγαπημένο μου μέρος στο κόσμο, μου φαίνεται απίθανο πως εδώ και έναν χρόνο κατοικώ στο σπίτι που πάντα ονειρευόμουν. Φυσικά, αυτό δεν θα το είχα καταφέρει χωρίς τοSpitogatos και τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα. Ναι, η διαδικασία εύρεσης του σπιτιού που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά είναι απαιτητική, χρονοβόρα και αγχωτική, όμως με την κατάλληλη βοήθεια πολύ σύντομα θα βρεις το καταφύγιο το οποίο θα φιλοξενήσει τις πιο  όμορφες, καθημερινές και ανεκτίμητες στιγμές της ζωής σου, το δικό σου σπίτι.

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024