Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικά πατίνια: Πώς να επιλέξετε το καλύτερο;

Παιδικά πατίνια: Πώς να επιλέξετε το καλύτερο;

Ήρθε η ώρα για βόλτα! Πάρτε τα πατίνια σας και ξεκινήστε τις εξορμήσεις!

Δράση, ελευθερία και ταχύτητα… Αυτές είναι οι τρεις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάθε παιδί για να διασκεδάσει και τα παιδικά πατίνια τις πληρούν! Ακόμα και εάν δεν το συνειδητοποιούμε, πρόκειται για ένα από τα βασικότερα παιχνίδια για την ανάπτυξη του παιδιού, καθώς απαιτούν τον συντονισμό του βάρος και την κλίση του σώματος για ισορροπία.

Ειδικά εάν ξεκινήσουν από νωρίς, δηλαδή περίπου από τις ηλικίες 1 έως 5 έτη, τότε επωφελούνται ακόμα περισσότερο, καθώς θα μάθουν καλύτερα πώς να έχουν από μόνα τους ισορροπία.

Πώς θα επιλέξετε τα καλύτερα παιδικά πατίνια

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους από παιδικά πατίνια. Εκείνα που διαθέτουν τρεις ρόδες είναι σχεδιασμένα για παιδιά μικρότερης ηλικίας, είναι πιο σταθερά μιας και στο μπροστινό τους μέρος έχουν δύο ρόδες και απαιτούν λιγότερη ισορροπία.

Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ιδανικός για παιδιά από 12 μηνών έως και 5 ετών περίπου.

Διαθέτει φυσικά και μπάρα ελέγχου για τον γονέα, που ενώνεται με το καθισματάκι για πολύ μικρά παιδιά ώστε να διασκεδάζουν χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας.

Πολλά από αυτά διαθέτουν και στήριγμα για τα πόδια του παιδιού ενώ το καθισματάκι συνήθως μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επίπεδα ύψους. Μπορεί και να αφαιρεθεί για να μετατραπεί σε κανονικό πατίνι, όταν μεγαλώσει το παιδί.

Για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας κατάλληλη επιλογή είναι τα παιδικά scooter με δύο ρόδες, καθώς απαιτούν καλύτερη ισορροπία και μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες.

Οι κατάλληλες ηλικίες για τον συγκεκριμένο τύπο είναι από 5-6 ετών και πάνω ενώ απευθύνονται και σε ενήλικες.

Κατασκευάζονται από διάφορα υλικά. Η βάση τους μπορεί να είναι από σκληρό πλαστικό και plexiglass για ενισχυμένη ανθεκτικότητα, το τιμόνι από ελαφρύ αλουμίνιο ή υποαλλεργικά υλικά, οι χειρολαβές από λάστιχο για άνετο και σταθερό κράτημα και η πλατφόρμα του από σιλικόνη ή ξύλο.

Στο πίσω μέρος των περισσότερων μοντέλων θα βρείτε το ποδόφρενο για τον έλεγχο της ταχύτητας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα πατίνια που διαθέτουν φωτάκια LED στις ρόδες, καθιστώντας τα την ιδανική επιλογή για βόλτες όταν σκοτεινιάζει.

Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά χρώματα και σχέδια, επιλέγοντας εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παιδικά πατίνια αλλά και ηλεκτρικά πατίνια για ενήλικες ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Διασκέδαση και ασφάλεια

Σε οποιαδήποτε ηλικία κι εάν βρίσκεται το παιδί και φυσικά και εσείς, εάν τα ακολουθείτε με το δικό σας πατίνι, είναι σημαντικό να φοράτε πάντα κράνος για να αποφύγετε επικίνδυνους τραυματισμούς σε περίπτωση πτώσης.

Επιπλέον επειδή τα πατίνια είναι πιο μικρά σε όγκο και ως εκ τούτου πιθανόν διακρίνονται δυσκολότερα από τους άλλους γύρω μας, είναι σημαντικό να παραμένετε πάντα κοντά στο παιδί, προσέχοντας την κίνηση στον δρόμο αλλά και τους περαστικούς. Για να το κάνετε πιο εμφανές μπορείτε να βάλετε πάνω του φωτάκια.

Μην αφήνετε τα παιδιά να ανεβαίνουν ανά δύο, καθώς η πιθανότητα πτώσης αυξάνεται σημαντικά λόγω του κέντρου βάρους που μετατοπίζεται και της ισορροπίας που θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Only in

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προβάρει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η εδραίωση στη δεύτερη θέση στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Η «σκιώδης κυβέρνηση» και η ορμή από τις εσωκομματικές εκλογές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024