Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βιβλία αυτοβελτίωσης: Τα top 9 για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Βιβλία αυτοβελτίωσης: Τα top 9 για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Εάν είστε έτοιμοι να "ξεκλειδώσετε" την νέα σας καλύτερη εκδοχή, τα παρακάτω βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να σας βοηθήσουν.

Το άγχος και η ανησυχία για το μέλλον σας κατακλύζει; Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε αποπροσανατολισμένοι, δίχως κίνητρα ή στόχους; Δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε τις ανάγκες σας ή νιώθετε ότι έχετε χάσει μέρος της προσωπικότητάς σας; Εάν απαντήσατε αυθόρμητα «ναι», τότε να έχετε κατά νου ότι δεν είστε μόνοι, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι του σύγχρονου κόσμου έχουν αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουν κάτι από αυτά σε κάποια φάση της ζωής τους. Και εκεί έρχονται τα βιβλία αυτοβελτίωσης.

Γιατί να δοκιμάσετε τα βιβλία αυτοβελτίωσης

Σηματοδοτούν την νέα εποχή της φιλοσοφίας, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες ιδέες, σύγχρονες λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές, να ανασυνταχθούμε, να ακονίσουμε δεξιότητες που ούτε γνωρίζαμε ότι τις έχουμε, να βρούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι χρειαζόμαστε για να βρούμε την ειρήνη, την χαρά, την ευτυχία.

Ενώ ένα βιβλίο δεν μπορεί από μόνο του να μας αλλάξει την ζωή, οι χρήσιμες πληροφορίες του μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν διαφορετικό, εντελώς νέο τρόπο σκέψης που θα λειτουργεί υπέρ μας και όχι κατά μας.

Μερικά από τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης που βρήκαμε, περιλαμβάνουν:

Ζήσε

Την ζωή δεν την αναλύουμε αλλά τη ΖΟΥΜΕ.

Τη ΧΑΡΑ δεν την βρίσκουμε αλλά τη φτιάχνουμε.

Τελικά δεν είναι το ΣΚΟΤΑΔΙ που μας τρομάζει αλλά το ΦΩΣ που κουβαλάμε μέσα μας.

Καμία ΔΥΣΚΟΛΙΑ δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ό,τι δυσκόλεψε το «εγώ» μας ελευθέρωσε την ΨΥΧΗ μας.

ΖΗΣΕ τώρα χωρίς να ζητάς όλα να είναι τέλεια. Δε χρειάζεται να είσαι ΤΕΛΕΙΟΣ για να είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

Η ΖΩΗ δεν έχει κάποιο νόημα, η ίδια είναι το ΝΟΗΜΑ.

Γι’ αυτό ΤΟΛΜΗΣΕ να ζήσεις. Μην κρυφτείς από τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Κοίταξε κατάματα τους φόβους σου. Οι ΦΟΒΟΙ είναι οι κρυμμένες μας ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Κάθε ΦΟΒΟΣ κρατάει στο σκοτάδι το δικό μας ΦΩΣ.

ΤΟΛΜΗΣΕ να κοιτάξεις κατάματα τον ΔΕΙΛΟ εαυτό σου εάν θέλεις να συναντήσεις τον ΗΡΩΑ που κουβαλάς μέσα σου. Κι αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πραγματοποιήσεις: να ΖΗΣΕΙΣ. Διότι στο τέλος του ταξιδιού δε θα έχει σημασία πόσων χρόνων πέθανες αλλά πόσο ΕΖΗΣΕΣ!

Σουσάμι Άνοιξε

Πάρε την καλύτερή σου ιδέα…
Πρόσθεσε ελευθερία και ανακάτεψε

Η μαγική φράση του Αλή Μπαμπά περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί για να αποκαλύψεις και τον δικό σου δημιουργικό θησαυρό: «Άνοιξε» τις ιδέες σου στον ψηφιακό κόσμο.

Το βιβλίο “ΑΝΟΙΞΕ ΣΟΥΣΑΜΙ” δεν περιέχει συμβουλές, λύσεις και συνταγές επιτυχίας, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν. Ο μόνος τρόπος που λειτουργεί στη ζωή, είναι να τα μάθεις όλα μόνος σου από την αρχή, με τον δύσκολο τρόπο: με δοκιμές και λάθη.

Εδώ περιέχονται μερικές ιδέες, δυνατότητες και πρακτικές που πριν από ελάχιστα χρόνια δεν υπήρχαν, καθώς γεννήθηκαν μέσα στην ψηφιακή εποχή. Ιδέες που θα σου δείξουν απλά έναν άλλον τρόπο να σκεφτείς και να δημιουργήσεις.

Η δημιουργικότητα ξεκινά από μέσα σου, περνάει από το διαδίκτυο, αναμιγνύεται με την ευφυΐα άλλων ανθρώπων και καταλήγει ξανά σε σένα.

Το Βουνό Είσαι Εσύ

Οι αυτοϋπονομευτικές συμπεριφορές είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους που αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής.

Ωστόσο, αν συνειδητοποιήσουμε τις καταστροφικές μας συνήθειες και ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, μπορούμε να απαλλαγούμε από κατάλοιπα παλαιότερων εμπειριών, να αγαπήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να ενεργούμε σύμφωνα με αυτή παύοντας να στεκόμαστε εμπόδιο στον ίδιο μας τον δρόμο και στην πραγμάτωση των στόχων μας.

Επί αιώνες, η εικόνα του βουνού χρησιμοποιείται ως αλληγορία για όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, ειδικά εκείνες που θεωρούμε αδύνατον να υπερβούμε. Για να ανεβούμε το βουνό μας, ουσιαστικά χρειάζεται να εντοπίσουμε το εσωτερικό μας τραύμα, να το ανασύρουμε στην επιφάνεια, να γίνουμε ανθεκτικότεροι και να προσαρμόσουμε κατάλληλα τις τεχνικές για την ανέλιξή μας.

Στο τέλος, δεν θα έχουμε κυριεύσει το βουνό, αλλά θα έχουμε γίνει κύριοι του εαυτού μας.

Βάλε τα όριά σου

Μην πιέζεσαι άλλο, μίλα για τις ανάγκες σου και νιώσε την ελευθερία να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου!

Στη θεωρία όλοι ξέρουμε πως πρέπει να βάζουμε υγιή όρια, για να πετύχουμε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική μας ζωή, για να αντιμετωπίσουμε τοξικούς ανθρώπους, για να χτίσουμε σωστές σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους μας.

Αλλά τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια»; Και πώς μπορούμε να πούμε «όχι» και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας χωρίς να πληγώσουμε τους άλλους;

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα.

Με κατανόηση και συμπάθεια, προτείνει απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι τεχνικές που προτείνει, βασισμένες στις πιο πρόσφατες έρευνες και στις πιο δοκιμασμένες πρακτικές της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT), μας βοηθούν να ορίσουμε και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας καθαρά και χωρίς ενοχές, καθώς και να εντοπίσουμε τα βαθύτερα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την αλληλεξάρτηση, τα παιχνίδια ισχύος, το άγχος, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Νιώθετε ότι πνίγεστε; Αποφεύγετε την επικοινωνία με ανθρώπους που μπορεί να σας ζητήσουν κάτι;

Δεν έχετε καθόλου χρόνο για τον εαυτό σας; Ονειρεύε­στε συχνά να τα παρατήσετε όλα και να εξαφανιστείτε;

Αν σας συμβαίνει κάτι από όλα αυτά –ή και όλα αυτά μαζί–, τότε χρειάζεστε επειγόντως όρια στις σχέσεις που έχετε με τους γύρω σας!

Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε και να τα θέσετε, ώστε να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις και να ζήσετε μια πιο ολοκληρωμένη, αυθεντική και χαρούμενη ζωή!

Manifest

Το απόλυτο βιβλίο αυτογνωσίας με τη βοήθεια του Σύμπαντος!

«Τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν κινηθεί κάτι. Όταν κάτι δονείται, τα ηλεκτρόνια όλου του σύμπαντος συντονίζονται με αυτό. Όλα συνδέονται…»

Με αυτή τη φράση του Άλμπερτ Άινστάιν αρχίζει το ταξίδι μας στον κόσμο του manifesting, μιας μεθόδου αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας που βασίζεται στη θετική σκέψη και σε πρακτικές που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον μας.

To Manifest αποτελείται από πρακτικές που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας για να συναντήσουν τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Δεν περιλαμβάνει μαγικά τρικ ή μεταφυσικές επικλήσεις. Είναι η μέθοδος που σε φέρνει απέναντι στον εαυτό σου, που σου επιτρέπει να ρίξεις κλεφτές ματιές στον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν, που σε ωθεί να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να προετοιμάζεις εσένα και το περιβάλλον σου για να τους πετύχεις.

H Gill Thackray, είναι καθοδηγήτρια ενσυνείδησης.

Εκπαιδεύτρια και ψυχολόγος.

Παρουσιάζει έναν πλήρη και κατανοητό οδηγό Manifest, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή σου.

Αν αυτό που λαχταράς είναι είτε μια αλλαγή στην καριέρα σου είτε το να βρεις τον έρωτα της ζωής σου είτε να αποκτήσεις ηρεμία ή ευτυχία, η λύση βρίσκεται στα χέρια σου. Στην ψυχή και στο μυαλό σου.

Σχεδίασε τα βήματά σου προς το μέλλον με τις καλύτερες προοπτικές.

Xρησιμοποίησε εργαλεία και πρακτικές όπως η ανάλυση των αριθμών, ο οραματισμός, η εξισορρόπηση των τσάκρας, η ενσυνειδητότητα.

Έχεις πολλές άγνωστες λέξεις; Το Manifest θα γίνει η πυξίδα σου στη γνώση και στην επιτυχία!

Σου Αξίζει να Ευτυχήσεις

Μπορούν οι φουρτούνες της ζωής να σε κάνουν πιο δυνατό; Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει; Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου; Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας – και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως –αντίθετα με όσα μάς έμαθαν- είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε.

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας.

Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε!

Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί

Υποτίθεται ότι πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας.

Ωστόσο, για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα να καλλιεργήσουμε την αυτοεκτίμησή μας.

Είναι σημαντικό να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς να εξαρτιόμαστε από κανέναν και από τίποτα, να απαλλαγούμε από φόβους και συμπλέγματα, να «φωνάξουμε» τις απόψεις και τις ιδέες μας, να αποδείξουμε τη μοναδικότητά μας.

Με τρόπο ευχάριστο και πρωτότυπο, το παρόν βιβλίο μάς βοηθά να διαμορφώσουμε ένα πιο θετικό, πιο φωτεινό και πιο ευτυχισμένο Eγώ.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Σταμάτα να εύχεσαι.
Ξεκίνα να πραγματοποιείς.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τι θα έλεγες αν τελικά το μυστικό για να βρεις την αυτοπεποίθηση να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου βρίσκεται στο να ξέρεις πώς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου;

Χρησιμοποιώντας την επιστήμη των «συνηθειών», συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins εξηγεί τη δύναμη μιας «στιγμής ώθησης». Ακολούθως, δίνει ένα απλό εργαλείο με το οποίο θα καταφέρεις να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Χρειάζονται μόνο 5 Δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο και, κάθε φορά που θα το κάνεις, θα ξέρεις ότι είναι σαν να έχεις δίπλα σου έναν εξαιρετικό σύμβουλο.
Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

• Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
• Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
• Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
• Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
• Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.

Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις… είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ομιλία της Mel Robbins στο TEDx, ενώ στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση στην επίτευξη στόχων.

Ανάμεσα σε Ηλίθιους

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος.

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους –οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς– και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

Θα τα βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε βιβλία αυτοβελτίωσης ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση και με δωρεάν μεταφορικά.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024