Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Ύδρας

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Δήμαρχο Ύδρας

Διερευνήθηκαν πεδία συνεργασιών.

«Πριν λίγες ημέρες είχα την χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον καλό συνάδελφο Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και προσέθεσε:

«Συζητήσαμε μια σειρά αυτοδιοικητικών θεμάτων και προβλημάτων με κυριότερο την ακραία υποστελέχωση των Δήμων σε απολύτως κρίσιμους τομείς για την κοινωνία και τους πολίτες, η οποία δεν μας επιτρέπει να αποδώσουμε όσο θα μπορούσαμε και μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στους νόμους.

Ακραίες ελλείψεις στις οικονομικές υπηρεσίες, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην Πολεοδομία αλλά και αλλού, μας δυσκολεύουν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Είναι πλέον ακατανόητη η διαχρονική εμμονή της κεντρικής διοίκησης για σχεδόν μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ενώ την ίδια ώρα μεταφέρονται αρμοδιότητες, φυσικά πάντα χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και παράλληλα καλούμαστε να απορροφήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους που οι ίδιοι έχουμε εξασφαλίσει και που προφανώς είναι κρίμα για τους πολίτες και την χώρα να μην απορροφηθούν.

Είναι δε ακατανόητο, καθώς οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες δεν είναι χιλιάδες εργαζομένων, παρά μερικές δεκάδες στους «μεγάλους» Δήμους και κάτι λιγότερο στους μικρότερους».

Πιθανή συνεργασία των 2 Δήμων

Με τον Δήμαρχο Ύδρας συζητήσαμε επιπλέον πιθανές συνεργασίες μεταξύ των δύο Δήμων ώστε να πετύχουμε ίσως από κοινού καλύτερα αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς για να προκύψει θα πρέπει αφενός να μελετηθεί σοβαρά η δυνατότητα, σαφέστατα η νομιμότητα αλλά και η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας προοπτικής.

Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή ώστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών που ως Δήμαρχοι οφείλουμε να προασπιζόμαστε.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024