Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος: Μνημείο ντροπής η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - Ο βιασμός δεν είναι «συνεύρεση»

Ηλιόπουλος: Μνημείο ντροπής η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – Ο βιασμός δεν είναι «συνεύρεση»

Για τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική αστυνομία κάνει λόγο ο

Πυρά εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, με αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία «μνημείο ντροπής» τονίζοντας παράλληλα ότι ούτε υπάρχει ούτε θα μπορούσε να υπάρχει «συνεύρεση» μεταξύ του αδικοχαμένου κοριτσιού και του δολοφόνου της.

«Να μην συνηθίσουμε στην φρίκη, καμιά ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό»

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος έγραψε στην εν λόγω ανάρτηση: «Σε μία ανακοίνωση μνημείο ντροπής, βλέπουμε όλα τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική αστυνομία. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει ‘συνεύρεση’ ανάμεσα σε έναν 37χρονο και μία 11χρονη. Είναι βιασμός, δεν μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δεν γίνεται να διαβάζουμε ότι η αντίσταση στον βιασμό είναι ‘άρνηση συνεύρεσης’. Είναι φανερό ότι αυτή η αστυνομία ούτε θέλει ούτε μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αποτελεί μέρος του προβλήματος και αναπαράγει στο εσωτερικό της βαθύτατες αντιδραστικές και σεξιστικές απόψεις».

Ο βουλευτής της Νέα Αριστεράς καταλήγει στην ανάρτησή του λέγοντας: «Στο τέλος της ημέρας όμως υπάρχει η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου. Να μην συνηθίσουμε στην φρίκη, καμιά ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024