Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο λαός λέει πάρτο αλλιώς, αλλά ο Κυριάκος αντιγράφει το made by Μανολιός και ο Στέφανος το made by πρώην πρωθυπουργός

Ο λαός λέει πάρτο αλλιώς, αλλά ο Κυριάκος αντιγράφει το made by Μανολιός και ο Στέφανος το made by πρώην πρωθυπουργός

Στα σχολεία λιποθυμάνε από τη ζέστη γιατί δεν υπάρχει ούτε ανεμιστήρας αλλά τώρα με τον ανασχηματισμό που θα βάλει τους ίδιους υπουργούς αλλιώς... από τα προβλήματα θα περάσει οδοστρωτήρας. Το ποσοστό δεν μπόρεσε να το αυξήσει, ούτε ενωτικά να λειτουργήσει, ένα Ινστιτούτο όμως ο Στέφανος μπορεί και αυτός να ιδρύσει.

Το προσκλητήριο…

Κάθομαι στη σεζ λονγκ με ένα κοκτέιλ γιατί η κούραση να βρω τσαρτερ να με φέρει στο νησί ήταν αδιανόητη, έπεσε κίνηση μεγάλη με την απότομη ζέστη, και όπως κοιτώ το απέραντο γαλάζιο σκέφτομαι τα ματάκια του Στέφανου που έχει μπλέξει με αυτούς τους αριστερούς και μαραζώνει. Αντί να είναι μαζί μας και τώρα με ένα τηλεφώνημα να γίνει πρώτος τη τάξει υπουργός – γιατί μπορεί να το αποφεύγω αλλά για τον Στέφανο χαλάλι, θα έκανα χρήση των υψηλών γνωριμιών μου- κάθεται το χρυσό μου και μαραζώνει. Τον απάντησε η φίλη μου η Γερτρούδη σε ένα στενό των Σπετσών, εκεί που κατέφυγε ο γλυκός μου να ηρεμήσει από τον προεκλογικό κάματο κι αφού έλιωσε ίσα με 12 ζευγάρια σνίκερς. «Κομμένο τον είδα», μου εξομολογήθηκε στο τρίτο μας τηλεφώνημα κι αφού είχε κοιμήσει τα μικρά με γάλα γαϊδούρας. «Κομμένο και με νεύρα, πολλά νεύρα. Να φανταστείς δεν μας χαιρέτησε καν, ούτε μας κάλεσε για ένα κοκτέιλ πλάι στο μουράγιο. Ξέρεις, εκεί στο μαγαζί του» μου είπε και θορυβήθηκα. Ο Στέφανος και να μην χαμογελάει;

Τις σκέψεις μου σταματά το τηλεφώνημα. «Τζέλα ο Τσίπρας έστειλε τις προσκλήσεις για τη Διάσκεψη των Πρεσπών στους πολιτικούς αρχηγούς και αν δεις το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες δεν μπορούμε να μην είμαστε. Κυριακή βράδυ πρέπει να γυρίσεις.» Και δεν προλαβαίνω να σκεφτώ ποιο λινό κοστούμι της Louis Vuitton θα βάλω και σκάει η είδηση ο Στέφανος Κασσελάκης θα ιδρύσει Ινστιτούτο. Δηλαδή κλείνει η Γερτρούδη στο island για Σάββατο και εγώ για Κυριακή. Απαράδεκτο στους κύκλους μας…. Πώς υπέπεσε σε τέτοιο σφάλμα ο Στέφανος; «Θα αρχίσουν οι λαϊκοί τα… να τανε η ζήλια ψώρα να γέμιζε όλη η χώρα». Και πώς να τον δικαιολογήσω; Όσο γρήγορα και να μαθαίνει ο λατρεμένος μου Στέφανος είναι και αυτά τα ελληνικά δύσκολα. Νυν, πρώην, τέως για όνομα του θεού, πες όποιος ήταν και άφησε έργο κάνει Ινστιτούτο, όποιος όμως για έργο, προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να δείξει είναι το μπόι του το πολύ πολύ να κάνει ινστιτούτο αδυνατίσματος. Stefanos dear με φέρνεις σε δύσκολη θέση… Τουλάχιστον όμως το δικό μας θα έχει και έδρα στην Νέα Υόρκη, θα πάρω να μας βρουν κανένα εντυπωσιακό ουρανοξύστη, για ένα prestige ζούμε.

Καθυστέρηση

Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διακατέχεται από … «σαδιστικά ένστικτα»! Οχι! Απλώς δεν θέλει ο ανασχηματισμός που θα κάνει – φαίνεται πως θα γίνει την επόμενη εβδομάδα – να μην είναι μία τυπική αναδόμηση της κυβέρνησης. Του το είπε και η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όχι όπως τον έκανε ο τότε πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά από τις ευρωεκλογές του 2014!

Πρόσχημα

Αρα, το μόνο που μένει είναι να γίνουν συγχωνεύσεις υπουργείων – έτσι οι «απώλειες» υπουργών που σίγουρα θα προκύψουν, να έχουν ένα πρόσχημα. Ετσι η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής μπορεί να αφορά και τα αίτια της ήττας….

Υποκατάσταση

Αν συμβεί αυτό θα είναι εντυπωσιακό. Από μία πλευρά. Θα μπορούσε να υποκαταστήσει και την συζήτηση στη κοινοβουλευτική ομάδα, όπως έχουν ζητήσει διάφοροι – λίγοι είναι αλήθεια προς το παρόν! – βουλευτές; Δεν το νομίζω….

Τα πάθη!

Επειδή το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό και απρόσμενο φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να περάσει η εντύπωση και η ένταση των πρώτων ημερών. Να καταλαγιάσουν τα πάθη. Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο και οι «δομικές αλλαγές» που σχεδιάζει, ελπίζει πως θα του επιτρέψει να κάνει το πολυπόθητο restart!

Αποχαιρέτα την…

Πάντως σας ενημέρωσα από την Δευτέρα ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει «αποχαιρετήσει» το 41%, αλλά και η επανεκκίνηση θα γίνει από πολύ χαμηλότερη αφετηρία. Το ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha λέγοντας ότι «το 41% ήταν ένα ποσοστό το οποίο μας έδωσε ο ελληνικός λαός σε μία χρονική στιγμή. Το 41% είναι 158 έδρες, είναι η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία. Αυτό, το 41%, δεν υπάρχει πια σήμερα»!

Η έλλειψη…

Νομίζω πως ήδη έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Και κυρίως οφείλει την κυβερνητική του εξουσία στην ανυπαρξία ενός ισχυρού αντιπάλου. Σχεδόν αποκλειστικά….

Η κυρία Νίκη Κεραμέως

Τώρα σχετικά με τον ανασχηματισμό σε όσα σας ανέφερα χθες, να σας προσθέσω πως είναι «γκρίζα» η θέση της κυρίας Νίκης Κεραμέως. Οχι μόνο διότι βαρύνεται με το γνωστό σκάνδαλο των e-mails, αλλά εκτιμάται – εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου – ότι κι από πλευρά παραγωγής έργου τα αποτελέσματα είναι «τσίπικα»! Ετσι δεν αποκλείεται τα υπουργεία Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ενοποιηθούν. Αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι επικεφαλής η κυρία Κεραμέως. Εκτός κι αν εκδηλωθεί κάποιο κίνημα … αποφοίτων του Κολλεγίου! Για την σωτηρία της!

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πάντως μου έλεγαν – κατά τεκμήριο – έγκυρες κυβερνητικές πηγές πως εκτός από την σύνθεση της κυβέρνησης, υπάρχει κι άλλος σοβαρός «πονοκέφαλος» με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός. Κι έχει να κάνει με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Εντάξει δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται με το εν λόγω θέμα σε περιβάλλον … θερμοπληξίας. Υπάρχει και το φθινόπωρο, όταν θα έχει δροσίσει και θα έχει απομακρυνθεί ο εφιάλτης του καύσωνα….

Ενημερώσεις

Ομως η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι στις αρχές του 2025. Και θα πρέπει εγκαίρως να κάνει τις … ενημερώσεις και τις ενημερώσεις! Τουτέστιν να ενημερωθεί η απελθούσα και να συνεννοηθεί με τον επερχόμενο!

Αλλαξε…

Θα θυμάστε ότι προσφάτως σε μία από τις τηλεοπτικές προεκλογικές του συνεντεύξεις ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης – με αρκετή ασάφεια είναι αλήθεια – άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να επανεκλεγεί η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κι αναπτύχθηκε και η σχετική φιλολογία. Μου λένε όμως ότι από το βράδυ της Κυριακής τα πράγματα άλλαξαν δραματικά!

Δεν θα είναι!

Το βέβαιο είναι πως η κυρία Σακελλαροπούλου δεν θα είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις αρχές του 2025. Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο του Μεγάρου Μαξίμου μου έλεγαν πως η επανεκλογή της χάθηκε στο γκέι μπαρ, το βράδυ της ψήφισης του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια….

Ρήγμα

Αν επαναπροταθεί, υποστηρίζουν, τότε το ρήγμα που θα προκληθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα έχει προηγούμενο. Έτσι λένε. Είναι αδύνατον, τονίζουν, η κυρία Σακελλαροπούλου να είναι η πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Ο κ. Κώστας Τασούλας;

Κι από εκεί και μετά – αν και είναι νωρίς ακόμη… – αρχίζουν τα σενάρια. Θα σας ενημερώσω για ένα εξ αυτών, που οι πηγές όχι μόνο δεν το αποκλείουν, αλλά το θεωρούν και ως πολύ πιθανό. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα! Ανθρωπο που προέρχεται από την βαθιά δεξιά – υπήρξε γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ. Και έχει και σαμαρικό παρελθόν….

Κίνηση ματ;

Ετσι εξουδετερώνονται και οι σαμαρικοί. Ιδιαίτερα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φαίνεται πως έχει … «απασφαλίσει» – έτσι μου τον χαρακτήρισαν. Κι επίσης τον κ. Τασούλα θα μπορούν ίσως να τον ψηφίσουν και «σκόρπιοι» ή en block από της «Δεξιά της Δεξιάς»!

Καθαρός ορίζοντας

Σας ενημερώνω πάντως εγκαίρως για να γνωρίζετε. Θα είναι το επόμενο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα μετά από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Διότι μέχρι τις εκλογές του 2027 εκτός από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει κανένα άλλο «ορόσημο». Θα είναι περίπου 2,5 χρόνια καθαρά! Εκτός απροόπτου βέβαια. Και πάντα υπάρχει ένα απρόοπτο για να φέρει τα πάνω κάτω….

Στην κεντροαριστερά

Εν τω μεταξύ στο περιβάλλον της κεντροαριστεράς το «θερμόμετρο» αρχίζει να ανεβαίνει. Και δεν πρόκειται για το ατμοσφαιρικό, που έτσι κι αλλιώς είναι ψηλά. Πρόκειται για το πολιτικό. Ποιος θα πάρει και τι είδους πρωτοβουλίες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι τακτικισμών που μόλις άρχισε. Κι ο ένας προσπαθεί να «κάψει» τις κινήσεις του άλλου!

Τα όργανα;

Να σκεφτείτε ότι ακόμη σε κανένα από τα κόμματα δεν έχουν συνεδριάσει τα κεντρικά όργανα. Τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα. Αύριο συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εντός των δύο προσεχών εβδομάδων θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και το αργότερο ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή….

Σενάρια

Οπως είδατε χθες «σηκώθηκε κουρνιαχτός» και μάλιστα πολύς με το σενάριο της «Απογευματινής» για ενσωμάτωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την απόσπαση του status της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα σας ενημερώσω πως μου την χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή μου: ως «κίνηση ακραίου αριβισμού». Κι ως εκ τούτου θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για καθένα από τους δύο «εταίρους». Ως εκ τούτου μάλλον ως «σχέδιο επί χάρτου» στην καλύτερη περίπτωση μου φαίνεται, παρά για πολιτικό project!

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024