Ο Μάικ Τζέιμς αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν τοπ σκόρερ της Euroleague και πιθανότατα τον καλύτερο γκαρντ επιθετικά της διοργάνωσης. Τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Μονακό αναδείχτηκε MVP της κανονικής διάρκειας με ξέφρενους αριθμούς, όμως δεν κατάφερε να στείλει τους Μονεγάσκους σε ένα ακόμη Final Four.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη γαλλική ομάδα, έχει στα χέρια του μία τεράστια πρόταση ανανέωσης για 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όμως ακόμη δεν έχει υπογράψει και το μέλλον του είναι στον… αέρα.

Ο Τζέιμς έχει στο… περίμενε τη Μονακό, παρότι η προσφορά δεδομένα τον ικανοποιεί σε οικονομικό επίπεδο και αυτό έχει «ανάψει» φωτιές σε όλη τη Euroleague. Τα δημοσιεύματα για το μέλλον του και τα σενάρια είναι συνεχή, ενώ η «Relevo» πριν λίγα 24ωρα ενέπλεξε τον Αμερικανό με τον Ολυμπιακό, ο οποίος το καλοκαίρι θα βγει στην αγορά για παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού.

Το γεγονός ότι ο Τζέιμς «τρενάρει» τη Μονακό στο θέμα του νέου συμβολαίου έχει φτιάξει έναν «χορό» εκατομμυρίων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς όλες οι ομάδες είναι στο… περίμενε, μιας και ο Αμερικανός αποτελεί τον Νο.1 free agent.

Το… ντόμινο εξελίξεων

Αν ο Τζέιμς πει «όχι» στη Μονακό θα σημάνει εξελίξεις, αφού η μισή Ευρώπη θα ασχοληθεί με την περίπτωση του (Ολυμπιακός, Φενέρ, Εφές, Αρμάνι, Βίρτους, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι), ενώ θα πάρει η… μπάλα και τους υπόλοιπους γκαρντ που μένουν ελεύθεροι φέτος.

Για παράδειγμα, ο Λορέντζο Μπράουν, ο Κρις Τζόουνς και ακόμη και οι NBAers, Βασίλιε Μίτσιτς και Φουρκάν Κορκμάζ να μπουν στη συζήτηση αν αποφασίσουν να επιστρέψουν στη Γηραιά Ήπειρο. Όμως φαίνεται ότι όλα θα εξαρτηθούν από τον Τζέιμς.

Η Μονακό περιμένει και θα περιμένει όσο χρειαστεί, όμως αν φάει «άκυρο», θα μπει στη διαδικασία να κινηθεί για παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα ελεύθερος είναι και ο Νικ Καλάθης, όμως φέρεται να τα έχει βρει προφορικά με τη Μονακό και θα είναι ο παίκτης που θέλει να βάλει στο πλευρό του Τζέιμς.

Αλλά ακόμη ο Αμερικανός δεν έχει πει το «ναι». Τα σενάρια και οι φήμες δίνουν και παίρνουν ουσιαστικά έχει «παγώσει» όλη τη Euroleague και αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να ξεκαθαρίσει γενικότερα η κατάσταση. Ωστόσο στο εξωτερικό ετοιμάζονται για «βόμβα» με αποχώρηση του Αμερικανού που φέρεται να κοιτάζει τι άλλες επιλογές έχει…