Απομένουν λίγες μέρες για την πρεμιέρα του Euro 2024 το οποίο θα διεξαχθεί στην Γερμανία και ως είθισται τα στοιχήματα πέφτουν… βροχή αναφορικά με την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αναλύσεις επί αναλύσεων σχηματίζουν έναν ποδοσφαιρικό «λαβύρινθο» και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα; Υπάρχει ομάδα που αυτή την στιγμή, λίγες μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, να θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Υπάρχει και… παραυπάρχει είναι η απάντηση και μάλιστα δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιος πολύ για να πει το όνομα της ομάδας.

Τον πρώτο λόγο λοιπόν στο φετινό Euro έχει η Γαλλία, καθώς είναι η ομάδα που φαντάζει όχι απλά πλήρης αλλά και ώριμη να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Μια και μόνο ματιά στο ρόστερ των «τρικολόρ» είναι αρκετή για να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του φαβορί, αλλά βεβαίως εδώ έχουμε να κάνουμε με εκτιμήσεις.

Όταν η μπάλα κυλήσει στο χορτάρι οι εκτιμήσεις πάνε περίπατο, αλλά με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η Γαλλία φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και με ηγέτη τον Εμπαπέ, δείχνει ικανή ν’ ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία που μπορεί να προκύψει στη διάρκεια του τουρνουά.

Μια ματιά λοιπόν στο ρόστερ της Γαλλίας αποδεικνύει ότι μιλάμε για μια ομάδα που έχει αστείρευτο ταλέντο αλλά παράλληλα έχει και παίκτες με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο στους συλλόγους που αγωνίζονται.

Κι αυτό βεβαίως είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την πορεία μιας εθνικής ομάδας. Να έχει δηλαδή παίκτες που αγωνίζονται στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης κι εδώ οι «τρικολόρ» υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να επισημανθεί πως και η φανέλα της Εθνικής Γαλλίας είναι «βαριά», καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 2018 οι «τρικολόρ» πήραν το Μουντιάλ και το 2022 έπαιξαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, χάνοντας από την Αργεντινή.

Κρίνοντας λοιπόν από τα δεδομένα που υπάρχουν λίγες μέρες πριν από την έναρξη της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι σίγουρο ότι η Γαλλία έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Το αν θα τα καταφέρει είναι άλλη κουβέντα και θα την κάνουμε όσο προχωρά το τουρνουά, αλλά τώρα η «παρέα» του Εμπαπέ είναι το μεγάλο φαβορί για την κούπα.

Θα πρέπει πάντως επίσης να σημειωθεί ότι η Γαλλία δεν θα έχει εύκολη αποστολή στον όμιλο, καθώς θα κοντραριστεί με Ολλανδία, Πολωνία και Αυστρία.

Όπως και να’ χει όμως μιλάμε για μια ομάδα που είναι πλήρης κι έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που έχει σαρώσει όλους τους τίτλους.

Και ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ένα έξτρα «όπλο» των Γάλλων στην προσπάθεια για να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης στα γήπεδα της Γερμανίας.