Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λίβερπουλ προσεύχεται για έναν θρύλο της

Η Λίβερπουλ προσεύχεται για έναν θρύλο της

Ο Άλαν Χάνσεν νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ο οργανισμός της Λίβερπουλ είναι στο πλευρό ενός μύθου των reds

Αν οι ιστορικοί του μέλλοντος θελήσουν να βάλουν σε μια σειρά τα πράγματα, αναφορικά με τις ομάδες που έγραψαν ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, τότε σίγουρα δεν θα λείψει απ’ τις γραφές το όνομα της Λίβερπουλ, της δεκαετίας του 1970 αλλά και του 1980.

Η ομάδα του λιμανιού έκανε πράματα και θάματα με τον Μπιλ Σάνκλι να βάζει νωρίτερα τα γερά θεμέλια κι εν συνεχεία να έρχεται η «εκτόξευση» των reds με τον Μπομπ Πέισλι στον πάγκο.

Εκείνη η ομάδα έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, σάρωσε τους τίτλους στο Νησί και στην Ευρώπη και το όνομα της Λίβερπουλ σκορπούσε… φόβο και τρόμο στους αντιπάλους.

Μεγάλα αστέρια του βρετανικού ποδοσφαίρου φόρεσαν την φανέλα της κι ένα από αυτά, δίνει τούτες τις ώρες μια τεράστια μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Ο τεράστιος Άλαν Χάνσεν, ο Σκωτσέζος παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Η είδηση συγκλόνισε τον οργανισμό της Λίβερπουλ και τους οπαδούς του αγγλικού συλλόγου και τα μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του 68χρονου Χάνσεν ήταν αμέτρητα.

Ήταν και παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου, όχι μόνο γιατί υπήρξε ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους.

Η μεταγραφή από την Πάρτικ Θιστλ

Ο Χάνσεν ήταν επιλογή του Πέισλι και πήγε στην Λίβερπουλ από την Πάρτικ Θιστλ το 1977, έχοντας παίξει τέσσερα χρόνια στην σκωτσέζικη ομάδα.

Οι «κόκκινοι» είχαν πληρώσει 100.000 λίρες για να εντάξουν τον Χάνσεν στο δυναμικό τους σε ηλικία 22 ετών και ο Πέισλι εμφανίζονταν σίγουρος για την επιτυχία της συγκεκριμένης μεταγραφικής κίνησης.

Η καριέρα του Χάνσεν στην Λίβερπουλ περιγράφεται με τον όρο «συγκλονιστική» καθώς ο Σκωτσέζος στόπερ αγωνίστηκε στην ομάδα του λιμανιού για 14 χρόνια κι αυτό τα λέει όλα.

Η αρχοντιά στον τρόπο παιχνιδιού του και η εξαιρετική σκέψη του, έκαναν τον Χάνσεν έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Έχει προσφέρει πολλά στην Λίβερπουλ και η παρουσία του στον σύλλογο συνδυάστηκε με τεράστιες επιτυχίες και πολλές κατακτήσεις τίτλων.

Δεν ήταν όμως μόνο σπουδαίος κεντρικός αμυντικός. Υπήρξε ηγετική προσωπικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «κόκκινων», έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ομάδα του λιμανιού.

«Η τραγωδία του Χίλσμπορο ήταν η πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου»

Ο Άλαν Χάνσεν ήταν στην βασική εντεκάδα της Λίβερπουλ στον αγώνα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας στο Χίλσμπορο το 1989 και πιο συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου.

Η τραγωδία εκείνης τη μέρας θα σημάδευε για πάντα την Λίβερπουλ αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς 94  οπαδοί της αγγλικής ομάδας έχασαν την ζωή τους στις εξέδρες και αργότερα ο αριθμός των αδικοχαμένων οπαδών θα ανέρχονταν σε 97.

Ο Χάνσεν είχε μιλήσει για εκείνο το μεσημέρι τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Είναι η πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου, αυτά που έζησα στο Χίλσμπορο με σημάδεψαν για πάντα.

Είναι ουλές που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ απ’ την ψυχή μου».

Ο Χάνσεν παραβρέθηκε στις κηδείες 12 οπαδών της Λίβερπουλ από την τραγωδία του Χίλσμπορο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε επισκεφτεί δεκάδες οπαδούς σε νοσοκομεία, τις μέρες μετά την τραγωδία.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος γιατί είναι πολύ αγαπητός στις τάξεις των οπαδών του αγγλικού συλλόγου, γιατί πολύ απλά δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος παίκτης αλλά κι ένας σπουδαίος χαρακτήρας.

Δεν θέλησε να κάτσει στον πάγκο της Λίβερπουλ

Ο Χάνσεν έκανε, όπως προαναφέραμε, τεράστια καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, κατακτώντας με την φανέλα της Λίβερπουλ οκτώ πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο Κύπελλα Αγγλίας και τέσσερα Λιγκ Καπ.

Αν μη τι άλλο τα τρόπαια που προαναφέραμε αποδεικνύουν την απόλυτα επιτυχημένη διαδρομή του Χάνσεν στο Άνφιλντ.

Ο Jockey, όπως ήταν το παρατσούκλι του Χάνσεν, σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1991 και λίγο αργότερα του προτάθηκε η θέση στον πάγκο της αγγλικής ομάδας.

Αρνήθηκε ν’ αναλάβει προπονητής στην Λίβερπουλ και προτίμησε ν’ ακολουθήσει καριέρα αναλυτή στο BBC και σχολιογράφου στην Telegraph, ίσως γιατί αυτά που είχε πετύχει σαν παίκτης στην αγαπημένη του ομάδα, ήταν αξεπέραστα.

Όλοι προσεύχονται να βγει νικητής ο Χάνσεν από την μεγάλη μάχη που δίνει, όπως νικητής υπήρξε στα γήπεδα που περπάτησε με αρχοντιά…

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024