Τα «σενάρια» έδιναν και έπαιρναν αναφορικά με το μέλλον του Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός δεν βρίσκονταν και στην καλύτερη δυνατή θέση.

Η νίκη όμως στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι και η κατάκτηση του τροπαίου, φαίνεται πως διαμόρφωσε νέα δεδομένα, με την αγγλική εφημερίδα Telegraph ν΄αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ θα προτείνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ολλανδό τεχνικό για δύο ακόμα χρόνια.

Το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ αποφάσισε πως πρέπει να κρατήσει τον Ολλανδό στο «Ολντ Τράφορντ» μέχρι το 2027.

Κι εκεί που πολλοί περίμεναν ότι ο Τεν Χαγκ θ’ αποχωρήσει άμεσα από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, ήρθαν τα πάνω – κάτω και ο Ολλανδός είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.

Είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο αποφασίζοντας όχι μόνο την παραμονή του Ολλανδού και την επόμενη σεζόν, αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του.

Κι εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα; Ήταν τόσο καθοριστικό γεγονός για την Γιουνάιτεντ η κατάκτηση του FA Cup ώστε ν’ αλλάξει τα δεδομένα για το μέλλον του Τεν Χαγκ στον πάγκο του συλλόγου;

Κρίνοντας κάποιος απ’ τις εξελίξεις η νίκη στον τελικό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον ισχυρό άνδρα της αγγλικής ομάδας.

Το θέμα όμως είναι βαθύτερο και δεν έχει να κάνει απλά με το αν ο Ολλανδός μπορεί να οδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Που κι αυτό είναι βεβαίως μείζον θέμα όταν αναφέρεται κάποιος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ας πάμε παρακάτω.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ποδόσφαιρο που παίζει η Γιουνάιτεντ και το οποίο απέχει έτη φωτός σε ποιότητα από αυτό που παίζουν Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ και γιατί όχι Άστον Βίλα και Τότεναμ.

Η Γιουνάιτεντ δεν προσφέρει θέαμα κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς κανείς δεν μπορεί να πει αν τελικά ο Ολλανδός είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ομάδα που θ’ αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα η Άρσεναλ, η οποία δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα ούτε πέρυσι ούτε και φέτος. Είχε στόχο τον τίτλο αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει την κούπα.

Παίζει όμως εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ο Αρτέτα είναι προπονητής που κάθε χρόνο ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του και υπάρχει προοπτική για την επόμενη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ αποφάσισε τελικά να συνεχίσει με τον Τεν Χαγκ στον πάγκο της ομάδας κι αυτό είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο ρίσκο.