Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μάικλ Μόσλεϊ: «Δεν θέλω να πεθάνω νωρίς όπως ο πατέρας μου»

Μάικλ Μόσλεϊ: «Δεν θέλω να πεθάνω νωρίς όπως ο πατέρας μου»

Ο πατέρας του αγαπητού γιατρού και παρουσιαστή πέθανε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας

Τραγική ειρωνεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί —μεταξύ άλλων— ο θάνατος του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ, γιατρού και παρουσιαστή του BBC ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή (9/6) στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη, με την ιατροδικαστική εξέταση να φανερώνει ότι τελικά κατέληξε από φυσικά αίτια.

Ο Μόσλεϊ στην τελευταία του συνέντευξη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να πεθάνει «νωρίς» όπως ο πατέρας του, ο οποίος έζησε έως τα 74 έτη του. Μιλώντας στα τέλη Απριλίου, ο 67χρονος αποκάλυψε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής του οφείλεται στο γεγονός ότι είδε τον πατέρα του, Μπιλ, να πεθαίνει πριν δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν.

«Σκέφτηκα ότι δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», δήλωσε ο πατέρας τεσσάρων παιδιών στην Daily Telegraph. «Ο πατέρας μου, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ουσιαστικά καθόταν στον καναπέ και παρακολουθούσε αθλητικά και αυτό ήταν απίστευτα κακό γι’ αυτόν».

Και ο ίδιος αλλά και ο πατέρας του στα 50 τους είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2

Ο Μόσλεϊ είχε γράψει επίσης στη στήλη του στην Daily Mail για το πώς τα τελευταία χρόνια του πατέρα του «καταστράφηκαν» από θέματα υγείας, με μια εξέταση αίματος να διαπιστώνει ότι είχε αυξημένα επίπεδα PSA και χρειάστηκε να κάνει μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του προστάτη του.

Τελικά πέθανε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας χρόνια μετά την επέμβαση.

«Δεν θα έπρεπε να είχα σοκαριστεί, αλλά σοκαρίστηκα»

Ο παρουσιαστής είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του κατέληξαν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 στα πενήντα τους. Αφού έλαβε τη διάγνωσή του το 2012, ο Μόσλεϊ παρακινήθηκε να αναθεωρήσει τη δική του διατροφή και κατάφερε να νικήσει την ασθένεια, ενώ παράλληλα ενέπνευσε αμέτρητους άλλους με τη δίαιτα για το σάκχαρο στο αίμα και τη δίαιτα 5:2.

«Όταν ο γενικός γιατρός μου είπε ότι πρέπει να αρχίσω φαρμακευτική αγωγή, δεν έπρεπε να με σοκάρει, γιατί ο πατέρας μου είχε αναπτύξει διαβήτη στην ίδια περίπου ηλικία. Και στη συνέχεια πέθανε. Δεν θα έπρεπε να είχα σοκαριστεί, αλλά σοκαρίστηκα.

»Είχα δει τι είχε συμβεί στον πατέρα μου Είχε πεθάνει στα 74 του χρόνια, που είναι νωρίς στις μέρες μας. Δεν είχε δει τα εγγόνια του να μεγαλώνουν», δήλωσε.

Μετά τον πρόωρο χαμό του πατέρα του, ο Μόσλεϊ δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, με την οποία συνεργαζόταν τακτικά, δεν είχαν «καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν τη δουλειά», προσθέτοντας: «Γιατί να τα παρατήσετε; Είμαι αρκετά ευτυχής να συνεχίσω να γράφω και να δίνω δημόσιες ομιλίες και να κάνω τηλεόραση και podcasts».

Ο Μόσλεϊ ήταν θερμός υποστηρικτής της διαλειμματικής νηστείας και παρουσίασε επιστημονικά και ιατρικά ντοκιμαντέρ στο BBC και το Channel 4.

Sports in

Σενάριο για Έντσο Ντίαζ στον Παναθηναϊκό

«Η Ρίβερ ψάχνει αντικαταστάτη για αριστερό μπακ», γράφουν στην Αργεντινή και συνδέουν τον Έντσο Ντίαζ με τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024