Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ρίχνει τον Ερντογάν ο Μπαχτσελί; Η φωτογραφία με το δαχτυλίδι που άναψε φωτιές

Τουρκία: Ρίχνει τον Ερντογάν ο Μπαχτσελί; Η φωτογραφία με το δαχτυλίδι που άναψε φωτιές

Μία φωτογραφία που ανέβασε ο πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μαχτσελί με ένα δαχτυλίδι, ήταν ικανή να κάνει τις φήμες για ρήξη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να οργιάσουν.

Χαμός προκλήθηκε στην Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί μοιράστηκε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα δαχτυλίδι που φορούσε  με αρκετούς να ερμηνεύουν την κίνησή του ως μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με πιθανή ακόμα και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα την Τρίτη (12/6), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram τη φωτογραφία με ένα δαχτυλίδι με μία πέτρα χρώματος τιρκουάζ, στην οποία αναγραφόταν η έκφραση «Ο Αλλάχ είναι αρκετός για μένα» που αναφέρεται στον 129ο στίχο της Σούρα Ατ-Ταουμπα του Κορανίου.

«Ο πρόεδρος δεν στέλνει μήνυμα με μουσική ή δαχτυλίδι»

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ενώ μιλούσε στο βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του MHP. Στη συνέχεια ανέβασε τη φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα περίπου τρεις ώρες πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κεντρικά γραφεία του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη ανάρτηση σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Ερντογάν στα γραφεία του CHP, φούντωσε τις φήμες σχετικά με το αν πρόκειται να επέλθει ένα τέλος στη σχέση του Μπαχτσελί με τον Τούρκο πρόεδρο.

Τι λένε πηγές του MHP

Ωστόσο, η ανταποκρίτρια του CNN Turk στην Άγκυρα, Ντιζλέ Τζάνοβα μετά από συνομιλίες που είχε με πηγές του MHP, ανέφερε πως υποβάθμισαν το γεγονός, καθώς όπως είπαν ο πρόεδρος του κόμματος δεν ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα, αλλά απλώς να δείξει το καινούργιο του δαχτυλίδι.

«Πρόκειται για ένα αθώο δαχτυλίδι. Ο πρόεδρος έχει πάθος με τα δαχτυλίδια και τα σήματα. Τους δίνει νόημα, σχεδιάζει τα περισσότερα από αυτά ο ίδιος και τα φτιάχνει από δασκάλους. Αυτό το δαχτυλίδι είναι δικό του σχέδιο και το έχει φτιάξει καινούργιο, και όταν φτιάχνει καινούργια, τα φοράει σε περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν, δηλαδή σε μια ομαδική συνάντηση ή σε μια συνέντευξη Τύπου. Ή το φοράει σε μια ειδική τελετή στην οποία παρίσταται. Αυτή ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτό είναι όλο», είπαν χαρακτηριστικά.

«Ο πρόεδρος δεν είχε ποτέ τη στάση να δώσει ένα τέτοιο μήνυμα. Δεν στέλνει μήνυμα με μουσική ή δαχτυλίδι», προσέθεσαν.

Οι πηγές χαρακτήρισαν αστείο το γεγονός ότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη Λαϊκή Συμμαχία. «Σε αντίθεση με τις αρνητικές προεκτάσεις, οι σχέσεις είναι εξαιρετικές», ανέφεραν και υπογράμμισαν ότι «δεν θα δώσει μήνυμα στον Ερντογάν με το δαχτυλίδι και αν θέλει να πει κάτι, μπορεί να πάει να το πει».

Όσον αφορά τη συνάντηση, σημείωσαν πως δεν υπάρχει καμία ενόχληση στο MHP και όπως είπαν χαρακτηριστικά «ο Ερντογάν, ως ο αρχηγός του κράτους, συναντάται με όποιον θέλει».

Η απάντηση του ίδιου του Μπαχτσελί

Στη φημολογία θέλησε να δώσει ένα τέλος ο ίδιος ο επικεφαλής του MHP, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως το κόμμα θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η δέσμευσή μας στη Λαϊκή Συμμαχία θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και η υποστήριξή μας στις προτάσεις νόμου στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεχιστεί. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παραχωρήσεις από τη Λαϊκή Συμμαχία, να γυρίσουμε πίσω, να την απογοητεύσουμε στα μισά, να αποσυρθούμε από τις αρχές και τους στόχους της», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα είμαστε μαζί και πίσω από τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, και ότι δεν θα τον αφήσουμε ποτέ μόνο του», προσθέτει.

«Σεβόμαστε τις συναντήσεις του προέδρου, τα δίκτυα σχέσεων που έχει δημιουργήσει, τις διμερείς επαφές που έχει πραγματοποιήσει και προκειμένου να ανακουφίσουμε περαιτέρω το κράτος του», γράφει ακόμα η ανακοίνωση του Μπαχτσελί.

«Εκστρατεία λάσπης»

Το MHP κάνει ακόμα λόγο για μία προσπάθεια «ομαλοποίησης και άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων» μετά τις εκλογές της 31ης Μαρτίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Είναι κύριο και πρωταρχικό καθήκον των πολιτικών κομμάτων να αγκαλιάσουν, να μιλήσουν, να αναζητήσουν λύσεις στα αιτήματα και τα προβλήματα του έθνους μας με κοινό νου και να το πετύχουν», προσθέτει.

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα λόγος για «εκστρατεία λάσπης με στόχο το MHP», και όπως αναφέρει «στις τηλεοράσεις, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στις σελίδες των εφημερίδων υποστηρίζεται συνεχώς ότι το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης βλέπει το περιβάλλον εξομάλυνσης και άμβλυνσης, το προσεγγίζει με σκεπτικισμό και μάλιστα το βλάπτει».

Ακόμα κάνει λόγο για «εκτεταμένη δολοφονία της φήμης του Εθνικιστικού – Ενωτικού Κινήματος». «Είναι προφανές ότι εγχώρια και ξένα κέντρα συμφερόντων, συνεργάτες της καταστροφής, κύκλοι που αντιτίθενται στην πολιτική σταθερότητα και κυρίως οι αντίπαλοι της Λαϊκής Συμμαχίας βρίσκονται σε αδιάκοπη δραστηριότητα προκειμένου να θέσουν το κόμμα μας υπό υποψία και να εξασφαλίσουν ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας», προσθέτει.

«Ό,τι κάνουμε, ό,τι λέμε είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους. Σε αυτό το πλαίσιο, αν το MHP θεωρείται και περιγράφεται ως εμπόδιο για τη βιωσιμότητα της διατεταγμένης εξομάλυνσης και άμβλυνσης της ατμόσφαιρας. Εάν υπάρχει μια ευρεία συμμαχία σε αυτό το θέμα, η ευθύνη μας είναι να διακινδυνεύσουμε κάθε είδους θυσίες για χάρη της χώρας και του έθνους μας και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με ηρεμία», γράφει ακόμα η ανακοίνωση.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024