Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στην Κηφισιά: Να σταματήσουμε την εισροή αέρα σε εσωτερικούς χώρους, προειδοποιεί ο Σαρηγιάννης

Πυρκαγιά στην Κηφισιά: Να σταματήσουμε την εισροή αέρα σε εσωτερικούς χώρους, προειδοποιεί ο Σαρηγιάννης

«Τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή», προειδοποιεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Προειδοποιεί για τον αέρα που μολύνθηκε από τη χθεσινή πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά, στην Αθήνα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη «όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους».

«Τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ πρόσθεσε πως «σημαντικό είναι ο δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων από τις υδροφόρες του δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων».

Τέλος ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε πως «είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν έξω να μην βάλουν το χέρι στο στόμα».

Μαύροι καπνοί έπνιξαν την περιοχή

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έκαιγε περισσότερες από δυόμισι ώρες στην αποθήκη του εργοστασίου με τις ανοξείδωτες συσκευές, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο, με τους πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν πνίξει την περιοχή και να εξαπλώνονται στην Αττική, ενώ κομμάτια καμένων υλικών έπεφταν από τον ουρανό.

Ήταν τέτοιο το θερμικό φορτίο, μάλιστα, που για περισσότερη από μία ώρα οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν καν να προσεγγίσουν το εργοστάσιο.

Έχοντας περιορίσει πλέον τη φωτιά, οι πυροσβέστες αναζητούν έστω και μικρές εστίες καπνού ώστε να μηδενίσουν το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024