Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από συγγενείς θύματος

Τέμπη: Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από συγγενείς θύματος

Μηνυτήρια αναφορά συγγενών του ανθρώπου του οποίου οστό βρέθηκε σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας κατέθεσαν οι συγγενείς θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, το οστό του οποίου βρέθηκε σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα. Οι συγγενείς κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στη Λάρισα διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Η νέα μήνυση κατατέθηκε από τα παιδιά του Γεωργίου Κυριακίδη, όπως μετέδωσε το thessaliatv.gr.

«Ελάτε στη θέση των γονιών»

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα (τμήμα) οστού ανθρώπου που εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια».

Δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος των Τεμπών, μιλώντας στο MEGA, είχε αναφερθεί σχετικά: «Βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη και ταυτοποιήθηκε». Ο ίδιος σημείωσε: «Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν παρά τω πρωθυπουργό, άρα οι εντολές ήταν από τον πρωθυπουργό. Ελάτε στη θέση των γονιών που τόσο καιρό μετά ψάχνουμε οστά των παιδιών μας. Θα τους άρεσε να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και να τα πετάξουν έτσι; Εγώ δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Στη Βουλή νέα δικογραφία κατά Καραμανλή – Παπαδόπουλου

Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων που αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα.

Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως για να κινηθεί περαιτέρω η διαδικασία, χρειάζεται τουλάχιστον 30 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024