Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υπνοδωμάτιο: Ένας οδηγός για λευκά είδη ώστε να ανανεώσεις εύκολα και οικονομικά τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σου

Υπνοδωμάτιο: Ένας οδηγός για λευκά είδη ώστε να ανανεώσεις εύκολα και οικονομικά τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σου

Μετάτρεψε το προσωπικό σου «καταφύγιο» σε έναν δροσερό χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας με τα κατάλληλα λευκά είδη

Η έλευση του καλοκαιριού σου δημιουργεί την ανάγκη για ανανέωση και ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθείς τη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας είναι να επενδύσεις στον προσωπικό σου χώρο. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να ξεκινήσεις με μία deco αλλαγή από το υπνοδωμάτιο, το οποίο αποτελεί το δικό σου «καταφύγιο»;

Αρκεί να σκεφτείς πως η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο στο οποίο ξυπνάς και κοιμάσαι, δηλαδή το πρώτο που αντικρίζεις το πρωί μόλις ανοίγεις τα μάτια σου και αυτό που σε προετοιμάζει για τα πιο γλυκά όνειρα, ώστε να καταλάβεις πως η ατμόσφαιρά του παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάθεσή σου. Συνεπώς, πραγματοποιώντας μερικές μετατροπές, θα αποκτήσεις ένα πιο ξεκούραστο, χαλαρωτικό περιβάλλον, ένα υπνοδωμάτιο το οποίο θα αναβαθμίζει, όχι μόνο την ποιότητά του ύπνου σου, αλλά και την καθημερινότητά σου εν γένει.

Πριν βιαστείς να σκεφτείς πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάφεις τοίχους ή να αγοράζεις καινούργια έπιπλα, πάρε λίγο χρόνο για να διαβάσεις τον οδηγό που ακολουθεί παρακάτω. Διότι, αυτός είναι που θα σου δείξει τον εύκολο και γρήγορο τρόπο για να δώσεις μία νέα όψη στο υπνοδωμάτιό σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα λευκά είδη, αυτά που συνδυάζουν την απαλότητα, με την ποιότητα και το στυλ.

#1 Οι παπλωματοθήκες που κάνουν level up στο υπνοδωμάτιό σου

Τι και αν είναι Ιούνιος; Το πάπλωμα μπορεί να μην το χρειάζεσαι, όμως, μία παπλωματοθήκη ή καλύτερα, ένα σετ παπλωματοθήκης, είναι χρηστικό, καθώς θα δώσει μία διαφορετική «πινελιά» στο υπνοδωμάτιο, έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα, ακόμη και χωρίς το πάπλωμα για γέμισμα. Έτσι και αλλιώς, όλα θα κριθούν από τον συνδυασμό με τον οποίο θα επιλέξεις να «ντύσεις» το κρεβάτι, δηλαδή με το στυλ που θέλεις να προσδώσεις στον χώρο.

Για παράδειγμα, αν έχεις μία κρεβατοκάμαρα που χαρακτηρίζεται από μία λιτή, minimal διακόσμηση, προτίμησε μία λευκή παπλωματοθήκη με μεταξένια απαλότητα και όμορφη γυαλάδα. Εναλλακτικά, αν θέλεις να «παίξεις» με ένα στυλ πιο ιδιαίτερο, τύπου mid-century modern, προτίμησε μία παπλωματοθήκη με γραμμικά μοτίβα σε λίγο πιο σκούρες αποχρώσεις. Όσο για ένα πιο traditional, rustic αποτέλεσμα, μία βαμβακερή παπλωματοθήκη με μπεζ μοτίβο είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν σκεφτείς πως το βαμβάκι «αναπνέει» και σε βοηθά να κοιμηθείς ευκολότερα τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

#2 Απαλά σεντόνια για να επενδύσεις στα χρώματα και την άνεση

Ναι, δεν έχεις ούτε τον χρόνο, ούτε το budget για να φρεσκάρεις με ένα βάψιμο τους τοίχους του υπνοδωματίου σου, όμως, με το κατάλληλο σεντόνι, δηλαδή με ένα σεντόνι σε μία ιδιαίτερη, έντονη μονοχρωμία θα δημιουργήσεις μία διαφορετική ατμόσφαιρα στον χώρο σου με τον πιο οικονομικό τρόπο. Παρόλα αυτά, μην επιλέξεις όποιο και όποιο σεντόνι, καθώς πρόκειται για ένα ύφασμα που έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα σου, οπότε καλό θα ήταν να προτιμήσεις μία βαμβακερή ποιότητα η οποία απορροφά την υγρασία, ώστε να σου προσφέρει έναν καλό και ήσυχο ύπνο. Μαύρο, ανοιχτό γκρι και απαλό ροζ είναι μόνο μερικές από τις αποχρώσεις που μπορείς να βρεις στα καταστήματα ΙΚΕΑ, τα οποία διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία σε λευκά είδη και σου δίνουν τη δυνατότητα να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά –και το σπίτι σου- με βάση τις δικές σου ανάγκες.

#3 Ένα μαξιλάρι που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα με κάθε τρόπο

Κακά τα ψέματα. Το μαξιλάρι είναι καθοριστικό για την ποιότητα ύπνου που απολαμβάνεις. Ακριβώς για αυτό, πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, όχι μόνο όταν στηρίζεις σε αυτό το κεφάλι σου, αλλά και όταν το βλέπεις. Συνεπώς, αυτό που χρειάζεσαι είναι μαξιλαροθήκες σε υφές που θα σου προσφέρουν άνεση, ξεκούραση και απαλότητα, σε αποχρώσεις και σχέδια που θα σε γεμίζουν χαρά. Συνεπώς, εφόσον έχεις επιλέξει μία bold μονοχρωμία για το σεντόνι, μην διστάσεις να επιλέξεις κάτι πιο παιχνιδιάρικο για το μαξιλάρι σου, όπως μία μαξιλαροθήκη με πολύχρωμες ρίγες, κατασκευασμένη από βαμβάκι και βισκόζη. Βέβαια, αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο και elegant, που θα προσδίδει μία αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο, μπορείς να επενδύσεις σε μία μαξιλαροθήκη με διαφορετικά μοτίβα από ρίγες, σε μπεζ αποχρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, μία απλή, λευκή μαξιλαροθήκη από 100% φυσικό βαμβάκι πάει με όλα τα σεντόνια και για αυτό δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από τα συρτάρια σου.

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσεις το υπνοδωμάτιό σου για τους επόμενους μήνες. Πραγματοποιώντας μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΙKEA ή στο IKEA.gr θα ανακαλύψεις αμέτρητες ποιοτικές επιλογές σε λευκά είδη, δηλαδή ό,τι χρειάζεσαι για να καλωσορίσεις με στυλ και διάθεση μία νέα εποχή στο σπίτι σου.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024