Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Φιντάν στη Βόρεια Μακεδονία - Τι συζήτησαν

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Φιντάν στη Βόρεια Μακεδονία – Τι συζήτησαν

Στην ατζέντα των Γεραπετρίτη και Φιντάν βρέθηκε και η Ουκρανία, ενόψει της Διάσκεψης Ειρήνης που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία, όπου και θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βόρεια Μακεδονία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης, που πραγματοποιείται στα Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η συνομιλία των δύο ΥΠΕΞ διήρκησε περίπου 20 λεπτά και επικεντρώθηκε στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, αναφορικά κυρίως με τη Μέση Ανατολή και ειδικά την πορεία των διαπραγματεύσεων επί της αμερικανικής πρότασης για εκεχειρία.

Συζήτησαν και για την ελληνοτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό

Στην ατζέντα των Γεραπετρίτη και Φιντάν βρέθηκε και η Ουκρανία, ενόψει της Διάσκεψης Ειρήνης που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία, όπου και θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις 9-10 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, και όπου ενδεχομένως να υπάρξει νέο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χακάν Φιντάν επικεντρώθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ενώ έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της συμφωνίας των δύο χωρών για την παροχή τουριστικής βίζας σε 10 ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024