Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στ. Κασσελάκης: Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά το πρώτο βήμα έγινε, μίκρυνε η διαφορά

Στ. Κασσελάκης: Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά το πρώτο βήμα έγινε, μίκρυνε η διαφορά

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και απηύθυνε κάλεσμα «να προχωρήσουμε, να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό και ευέλικτο».

«Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίου του MEGA. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που «τίμησε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ» στις 9 Ιουνίου και με αναπτερωμένο το ηθικό είπε «πιστεύω θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές» γιατί «έγινε το πρώτο βήμα, μίκρυνε η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος».

Υποστήριξε πως «όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει». 

Παραδέχθηκε λάθη κατά την προεκλογική περίοδο αλλά διέκρινε ως σημαντικότερο ότι ακούστηκε η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και μειώθηκε η διαφορά

Αναλύοντας το αποτέλεσμα της κάλπης είπε πως «μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28». Εστιάζοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάλπης διέκρινε πως «ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους». Και το πιο βασικό, όπως είπε, «ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι έκανε λάθη κατά την προεκλογική περίοδο είπε: «Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη και πάρα πολλά καλά. Το σημαντικότερο είναι ότι βάλαμε την ατζέντα μας και μειώσαμε την διαφορά. Το 28% της ΝΔ δεν ήρθε μόνο του. Είμαι υπερήφανος που κάναμε μία καμπάνια που θέσαμε την ατζέντα για θέματα όπως την ακρίβεια και τα Τέμπη».

Όσο για το αν στοίχισε η τελευταία προεκλογική εβδομάδα που αναλώθηκε σε συζήτηση γύρω από τα περιουσιακά του στοιχεία που ενδεχομένως απομάκρυνε κάποιους ψηφοφόρους είπε: «Εγώ υποσχέθηκα ότι θα παρουσίαζα το πόθεν έσχες μου πριν τις ευρωεκλογές. Εκείνοι επιχείρησαν δολοφονία χαρακτήρα και δεν πέτυχαν». Εκτίμησε ότι «η ΝΔ έκανε δαπανηρή καμπάνια και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα δικαιολογηθεί».

Προβληματισμένος για το ευρωπαϊκό πλαίσιο

Δήλωσε «περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών και δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό» των πολιτών.

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το ευρωπαϊκό πλαίσιο «που καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή» γιατί «οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείο αυτό, τόνισε πως αυτό «πρέπει να το αλλάξουμε».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου ευρύτερου φορέα στην κεντροαριστερά απάντησε ότι «δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προθέσεις και ατζέντες άλλων εμείς προχωράμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο αποτελεσματικό και ελκυστικό. Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε ευκαιρία στην κοινωνία να μιλήσει. Προχωράμε μόνοι μας με ανοικτές πόρτες. Αν η κοινωνία πει ότι θέλει ένα άλλο σχήμα θα πρέπει ο ηγέτης αυτού του σχήματος να έχει την νομιμοποίηση από τον λαό».

«Ανασχηματισμός ανακύκλωση»

Είπε πάντως ότι αυτά δεν προκύπτουν από συμφωνίες κορυφής πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ απέκλεισε τη Νέα Αριστερά λέγοντας: «Θεωρώ ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να επιστρέψει στις έδρες της. Μιλάμε για στελέχη που ήταν το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και έφεραν κακό αποτέλεσμα».

Αναφέρθηκε στον επικείμενο ανασχηματισμό λέγοντας: «Είναι ανακύκλωση αυτό που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Θα έπρεπε όμως να τιμωρήσει κάποιους υπουργούς που είπαν βλακείες προεκλογικά, όπως τον Σκέρτσο και τον Γεωργιάδη». Εκτίμησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκη δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές» αν και όπως σημείωσε «δεν είμαι στο μυαλό του και δεν έχω predator για να ακούω τις σκέψεις των άλλων.

Σχολιάζοντας τις «γκρίνιες» στο εσωτερικό της ΝΔ για πολλά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Η πολιτική που εφαρμόζουν δεν θυμίζει ΠΑΣΟΚ, είναι μία στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική, οπότε γιατί διαμαρτύρονται;».

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και απηύθυνε πρόσκληση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πάνω σε νομοσχέδια που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Μάλιστα, παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων.

«Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν», υπογράμμισε.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024