Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πρέπει να διορθωθούν οι πολιτικές που στεναχώρησαν τον κόσμο, λέει ο Βορίδης

Πρέπει να διορθωθούν οι πολιτικές που στεναχώρησαν τον κόσμο, λέει ο Βορίδης

«Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό και φυσικά και από τους πολίτες», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης

Ανάταξη σημαίνει ότι πρέπει να διορθωθούν οι πολιτικές που στεναχώρησαν τον κόσμο, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ακολούθως ο Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι «όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό και φυσικά και από τους πολίτες», λέγοντας, ωστόσο, για τον ανασχηματισμό πως «αλλαγή πολιτικών δεν είναι ότι αλλάζει η Κυβέρνηση, παραμένει η Κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βασικές παράμετροι των πολιτικών είναι αυτές που θα χρειαστεί να δούμε».

«Δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα σε διάφορα σημεία»

Διερωτήθηκε για το τι λέει ο πρωθυπουργός, απαντώντας ότι «η έμφαση θα πρέπει να είναι στην αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών. Αν θεωρεί ότι ακολουθεί μια πολιτική που δεν έχει αποδώσει και πρέπει να δει γιατί είναι μη λειτουργική ή πρέπει να δει άλλα σημεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι το πρώτο θέμα για τον κόσμο η ακρίβεια, αλλά και για εμάς, ακόμη και στον τρόπο αντιμετώπισης της. Είναι σύνθετο, απαιτητικό και επίμονο ως πρόβλημα. Προφανώς πρέπει να γίνουν περισσότερα και καλύτερα. Η ακρίβεια δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, εδώ είναι ένα ζήτημα μέτρων και δεν είναι και λίγα αυτά που έχουμε πάρει. Η μόνη συζήτηση που έχουμε μια εκκρεμότητα είναι ο ΦΠΑ, που η πρακτική έχει δείξει ότι η μείωση του δεν φτάνει στους καταναλωτές. Να πυκνώσουμε τους ελέγχους, το ακούω, αλλά δεν δέχομαι ότι δεν γίνονται έλεγχοι».

Επισήμανε ότι «δεν υπήρχε μια τρομερή ιδέα που την κρατούσε στην τσέπη και την είχαμε για να τη βγάλουμε αν δεν πάει η ΝΔ καλά στις εκλογές».

«Στην εφαρμογή υπήρξαν πολλά ζητήματα»

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε πως «υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που λίγο πολύ τα είπαμε και πρέπει να τα δούμε. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ο πρωθυπουργός πρέπει να δούμε το δηλωθέν εισόδημα, αλλά να υπάρξουν και σημειακές διορθώσεις. Είναι σωστή η απόφαση για τα POS για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής; Είναι. Ταλαιπωρήθηκαν οι επαγγελματίες και η αγορά για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές; Ταλαιπωρήθηκαν! Για την πυροπροστασία δεν μπορεί να πει κανένας όχι να μην τα καθαρίζουμε τα οικόπεδα, αλλά η διαχείριση του θέματος ήταν λάθος. Άρα, τι λέμε; Ότι ενώ η στρατηγική είναι σωστή, στην εφαρμογή υπήρξαν πολλά ζητήματα εφαρμοστικά, τα οποία δημιούργησαν μεγάλο θέμα. Άρα στο θέμα της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας, εδώ είναι ένα παράδειγμα».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ακόμη ότι «δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ζητήματα σε διάφορα σημεία, με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κι αυτό είναι μια αλήθεια. Αλλάζω την συνολική πολιτική; Όχι, αλλά κοιτάζω να διορθώσω πράγματα για να είναι πιο απλές οι πολιτικές».

Τέλος, προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων που βρίσκονται στα Δεξιά της, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι από το ένα εκατομμύριο ψήφων που έχασε η Νέα Δημοκρατία, μόλις 35.000 ψήφοι πήγαν στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, αποδίδοντας την μείωση του εκλογικού ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος σε ένα σύνολο αιτίων, λέγοντας πως «λειτούργησαν όλα σωρευτικά: η χαλαρή ψήφος, η ακρίβεια, «είμαι δυσαρεστημένος με την τάδε πολιτική σου», έχω και αυτό το θέμα πχ ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν με πείθουν και οι άλλοι,  μένω σπίτι μου», προσθέτοντας ότι απείχαν από τις εκλογές, κατά βάση, ψηφοφόροι της ΝΔ.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024