Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Nαν – Γκραντ: Το δίδυμο που έκανε ξανά φαβορί τον Παναθηναϊκό

Nαν – Γκραντ: Το δίδυμο που έκανε ξανά φαβορί τον Παναθηναϊκό

Ο Κέντρικ Ναν έκανε αυτά που τα είδαν όλοι και τα θαύμασαν, αλλά ο Τζέριαν Γκραντ υπήρξε ο αληθινά κορυφαίος του Παναθηναϊκού

Ας πάμε πολλά χρόνια πίσω. Ακριβώς 37. Ιούνιος του ’87 ήταν και το βράδυ της Παρασκευής φέρνει ξανά στο νου την ημερομηνία που γύρισε σελίδα ο ελληνικός αθλητισμός. Το θαύμα της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ΣΕΦ.

Με τον Γκάλη και την παρέα του να κατακτούν την κορυφή της Ευρώπης και τον αιώνιο «γκάνγκστερ» του αθλήματος να κάνει τους πάντες να μένουν με το στόμα ανοιχτό, είτε επειδή έμενε στον αέρα και σημείωνε καλάθια είτε ένεκα των εμπνεύσεών του στο παρκέ.

Ο Ναν και ο Γκραντ έκαναν τη μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ

Όλα αυτά πέρασαν καρέ καρέ, ένα άλλο φιλμ, μια ταινία του σήμερα και με αφορμή την καταπληκτική απόδοση του Ναν στο τέταρτο τελικό ανάμεσα στους Ερυθρόλευκους και τους Πράσινους. Ο γκαρντ με αυτό το υπέροχο στυλ, κάτι που παραπέμπει σε …χορευτικές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, κάνει το δύσκολο να φαίνεται απλό και στην καλή του ημέρα ουδείς μπορεί να τον μαρκάρει σωστά ή να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο Ναν το απέδειξε την Τετάρτη και όταν δεν μπορούσε να βρει διάδρομο, έδινε ασίστ σε συμπαίκτη και έμοιαζε με τον καλύτερο ταχυδακτυλουργό έτσι που έκρυβε τη μπάλα! Αλήθεια, υπάρχει κάποιος να σταματήσει αυτόν τον συνήθως ανέκφραστο αλλά πάντα προσηλωμένο στον τελικό στόχο παίκτη;

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού δεν ήταν ο Ναν…

Κι αν ο Ναν έκανε αυτά που τα είδαν όλοι και τα θαύμασαν, ο Γκραντ υπήρξε ο αληθινά κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Ενας γκαρντ που έχει υποτιμηθεί γιατί δεν ήρθε ως πρώτο όνομα, έγινε όμως χρήσιμο μέλος της ομάδας- θα μπορούσε μάλιστα να ειπωθεί πως πρόκειται για κομβικό παίκτη. Στο πρώτο ημίχρονο και με τη διαφορά στο -10 για τον Παναθηναϊκό, δοκίμασε σουτ από το κέντρο, η μπάλα μέσα, το -7 ήταν δώρο για το Τριφύλλι που άρχισε να το πιστεύει παραπάνω.

Γιατί οι παίκτες πάντα βλέπουν τα …σημάδια και εκείνη τη στιγμή ήταν λες και τους έλεγε μια ανώτερη δύναμη «απόψε δεν θα χάσετε»! Στη συνέχεια, μια τάπα φοβερή στον Παπανικολάου, μετά δύο εύστοχες βολές όταν όλοι οι παίκτες (ακόμη και ο πολύς Ναν!) έβλεπαν μικρότερο το καλάθι και ιδού γιατί ο Γκραντ αξίζει τον σεβασμό όλων και την αποθέωση από τους φίλους του ΠΑΟ.

Την Παρασκευή υπάρχει ο καθοριστικός πέμπτος τελικός. Τίποτα δεν μπορεί κάποιος να το προδιαγράψει, να το προεξοφλήσει. Για έναν απλό λόγο: ο Ολυμπιακός που τα έχει καταφέρει σε δύσκολες έδρες, μολονότι πλέον βρίσκεται στο τοίχο και με πεσμένο ηθικό, συνήθως κρύβει κάποιες απαντήσεις στη φαρέτρα του. Μπορεί, άραγε, να επιστρέψει και να διεκδικήσει τον τίτλο σε μια όντως αξέχαστη σειρά τελικών πρωταθλήματος;

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024