Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Oταν ο Καραλής κατέρριπτε το Παγκόσμιο Ρεκόρ (pics & vids)

Oταν ο Καραλής κατέρριπτε το Παγκόσμιο Ρεκόρ (pics & vids)

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, από τα πρώτα βήματα του στίβο παρουσίασε το τεράστιο ταλέντο του, καταρρίπτοντας δύο φορές το Παγκόσμιο Ρεκόρ.

Ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ είναι εδώ και λίγες ώρες ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα στη Ρώμη, όταν ξεπέρασε τα 5,87 μέτρα και έμεινε πίσω μόνο από τον σπουδαίο Αρμάντ Ντουπλάντις.

Ο Καραλής στα 24 του, είναι πλέον ένας καταξιωμένος αθλητής, από τους κορυφαίους στον κόσμο στο αγώνισμα, έχοντας στη συλλογή του το ασημένιο από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2024 στη Γλασκώβη, το ασημένιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 καθώς και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Η απογείωση του προς την κορυφή έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν έχασε για μία θέση το βάθρο, αλλά θα θυμάται για όλη του τη ζωή, ότι ήταν 4ος Ολυμπιονίκης στην πρώτη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Ωστόσο η εκτόξευση του Εμμανουήλ Καραλή, μόνο τυχαία δεν είναι καθώς από μικρή ηλικία έδειξε το τεράστιο ταλέντο του καταρρίπτοντας δύο φορές το Παγκόσμιο Ρεκόρ, κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι Ελληνες αθλητές σε όλα τα αθλήματα.

Παγκόσμιος ρέκορντμαν σε ηλικία 16 ετών

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ σε ηλικία μόλις 16 ετών , με άλμα στα 5.53 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2016.

Με την επίδοση του ξεπέρασε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004 και κρατούσε 12 ολόκληρα χρόνια! «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά», είχε πει τότε ο πρωταθλητής του επι κοντώ.

Καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Ντουπλάντις

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν πάντα γούρικο για τον Καραλή, καθώς δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου 2018, κατέρριψε ξανά το Παγκόσμιο Ρεκόρ, αυτή τη φορά στην κατηγορία U20, παίρνοντας μάλιστα τη σκυτάλη από τον φίλο του και τεράστιο αστέρι του αγωνίσματος, του Σουηδού Ντουπλάντις. Ξεπέρασε το 5.78μ και έγινε ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, αφήνοντας πίσω το προηγούμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ εφήβων του Ντουπλάντις με 5.75μ.

«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον αγώνα του.

Πλέον αυτά τα ρεκόρ αποτελούν αναμνήσεις, αλλά στάθηκαν ως το κατάλληλο υπόβαθρο για να φτάσει ο Εμμανουήλ στο βάθρο των κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων. Και το σίγουρο είναι, ότι με το ταλέντο του, αλλά και αυτό το τεράστιο χαμόγελο με το οποίο αντιμετωπίζει οτιδήποτε στη ζωή, τα καλύτερα έρχονται για τον 24χρονο πρωταθλητή μας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024