Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτα τον νίκησε στο μυαλό και μετά στο γήπεδο

Πρώτα τον νίκησε στο μυαλό και μετά στο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε από τα εξωαγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο πνευματικό κομμάτι και εν συνεχεία με έναν εξαιρετικό Κέντρικ Ναν πήρε το διπλό και έγινε φαβορί για τον τίτλο.

Το κίνητρο του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό ήταν ακόμα μεγαλύτερο για να πάρει το πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε από τους πρώτους τελικούς.

Παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι είχαν μειώσει τη σειρά, είχαν ακόμα ντεζαβαντάζ ή αν θέλετε οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον πρώτο λόγο έχοντας ματς μπόλ τίτλου στην έδρα τους.

Το μεγάλο κίνητρο και η διπλή νίκη του Παναθηναϊκού

Το αγωνιστικό κομμάτι ενδεχομένως δεν θα αρκούσε στον Παναθηναϊκό για να κάνει ένα μεγάλο «διπλό» και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του εάν δεν κατάφερνε πρώτα να «πειράξει» το μυαλό των πρωταθλητών. Να τους βγάλει από την ξεκάθαρη σκέψη, από το ξεκάθαρο πνεύμα που είχαν για δυόμιση τελικούς (ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο του κακού τους τελικού, τους 3ου στο ΟΑΚΑ).

Ο ντόρος που σηκώθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο περί άφιξής του στο ΣΕΦ και όλα όσα ακολούθησαν με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των δύο διοικήσεων ήταν φανερό ότι θα έπαιζε το ρόλο του και όποιος επηρεαζόταν περισσότερο θα το πλήρωνε ακριβά.

Την ώρα που ο Κέντρικ Νάν ακόμα…σκοράρει, ο Αϊζαϊα Κάνααν ασχολείται μέχρι τώρα με τον Κώστα Σλούκα, ενώ και ο Κώστας Παπανικολάου «τσίμπησε» και πήγε να την πει στον Νάν στο φινάλε του αγώνα που έκανε το κλασσικό «Δεν σας ακούω» προς τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν σε άλλο γήπεδο (και πάλι) καθώς προφανώς ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με την περιρέουσα ατμόσφαιρα από το παιχνίδι καθεαυτό.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά τα επικοινωνιακά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται οι παίκτες. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα. Είναι κυρίως δικό μου λάθος εάν τελικά επηρεάστηκαν οι παίκτες από αυτά.

Οσο για τις αντεγκλήσεις, έτσι είναι εδώ παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες» είπε με νόημα ο κόουτς Μπαρτζώκας που συνειδητοποίησε με τον πιο σκληρό τρόπο πως και ο ίδιος και οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν όλο αυτή τη…σκόνη που σηκώθηκε από τον δεύτερο τελικό και μετά με τον κόουτς Αταμάν που ήταν ταύρος εν υαλοπωλείο στους δύο πρώτους τελικούς στον πιο κρίσιμο στο ΣΕΦ ήταν αραχτός και λάιτ.

Μάλιστα άφησε κοστούμι και γραβάτα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο λόγω της αφόρητης ζέστης αλλά εκτός από τη γραβάτα του…έλυσε και την ομάδα σε άμυνα και επίθεση θυμίζοντάς τους στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα τον τελικό της Ευρωλίγκας όπου και εκεί στο πρώτο μέρος δεν λειτουργούσαν σωστά αμυντικά.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν 6/9 τρίποντα και 12 ασίστ για μόλις 2 λάθη όταν οι Πράσινοι είχαν αντίστοιχα 10 ασίστ για 6 λάθη. Όμως η διαφορά ήταν ότι στο κακό τους ημίχρονο είχαν 8 τρίποντα (8/13) τα τέσσερα από αυτά σε λήξη χρόνο επίθεσης με πιο σημαντικού του αφανή mvp της ομάδας Τζέριαν Γκράντ από τη σέντρα στην εκπνοή του ημιχρόνου που κατέβασε τη διαφορά στους 7 και έδωσε τη σπίθα για να ανάψει το φυτίλι της αντεπίθεσης στο δεύτερο μέρος.

Τα 6/9 τρίποντα του Ολυμπιακού έγιναν 5/19 στο δεύτερο 20λεπτο με τον Κάνααν να χάνει δύο…πέναλτι ισοφάρισης προς το φινάλε έξω από τα 6.75 καθώς ξαναλέμε είχε χάσει από νωρίς την πνευματική του συγκέντρωση με το Σλούκα, όπως και ο Έλληνας γκάρντ (μόλις 1 ασιστ σε όλο το παιχνίδι) με τον Αμερικάνο έστω και αν είχε σκοράρει 12 πόντους.

Ο Ολυμπιακός που είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Νάν στους δύο πρώτους τελικούς το έκανε και χθες στο ημίχρονο (6π. και με 3 φάουλ δεν είχε ρυθμό) αλλά στο δεύτερο τον…χάζευε χωρίς όχι απλά να μπορεί να τον σταματήσει αλλά ούτε καν να τον «σημαδέψει» στην επίθεση για να πάρει το 4ο του φάουλ που το έκανε όταν το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τη Μπαρτσελόνα όταν έκαναν και δεύτερο μπρέικ στο 5ο παιχνίδι των πλέι οφ αλλά τότε το μυαλό τους δεν ήταν «πειραγμένο» και φυσικά άλλη η δυναμική και η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ σε σχέση με το Παλάου Μπλαουγκράνα.

Ο Ολυμπιακός καλείται να πετύχει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στην ιστορία του (να πάρει πρωτάθλημα εκτός έδρας σε 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ) απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης που βρίσκεται εδώ και ένα μήνα με την ψυχολογία στα ύψη και φυσικά είναι έτοιμη από την πλευρά της να ολοκληρώσει τη δική της μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της σε τελικούς πρωταθλήματος.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024