Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του τραυματισμού που υπέστη στα προκριματικά, αλλά και για τη δύναμη που παίρνει όταν φοράει το εθνόσημο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής:

Για τον τραυματισμό του στον προκριματικό γύρο: «Ένιωσα ότι με ξεμάτιασε όλη η Ελλάδα μετά τον προκριματικό. Καταρχάς γύρισα το πόδι μου και αγωνίστηκα με πόνους. Αυτό δείχνει το τι κάνει ένας αθλητής που πιστεύει και προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Δύο μέρες πέρασα πολύ δύσκολα. Όποτε φοράω το εθνόσημο το σώμα πηγαίνει μόνο του».

Για τον Ντουμπλάντις: «Ο Αρμάντ είναι ένας τρομερός αθλητής και είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Είμαστε όλοι πολύ καλοί αθλητές. Το επίπεδο στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλό και είμαι περήφανος που μπόρεσα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να διεκδικήσω το πρώτο μου ευρωπαϊκό μετάλλιο».

Για τη ηρεμία που έβγαλε στον αγώνα: «Προσπαθώ να είμαι πολύ ήρεμος και χαμηλών τόνων. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, αν και σκεφτόμουν το πόδι μου είναι η αλήθεια. Με τη φυσικοθεραπεύτριά μου κάναμε πολύ καλή δουλειά. Μου είπαν να μείνω συγκεντρωμένος και να ξεπεράσω τους πόνους».

Για τους επόμενους στόχους του: «Είχα στόχο να κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ και κάποια στιγμή θα το κάνω. Είμαι καλά, πιστεύω ότι θα περάσω τα έξι μέτρα, αν είμαι καλά θα τα καταφέρω».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαι αθλητής μεγάλων αγώνων, θέλω να πιστεύω ότι είμαι αθλητής βάθρου και ένα από τους καλύτερους του κόσμου. Να το αποδείξω στο Παρίσι».