Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς παροτρύνει τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός

Γάζα: Η Χαμάς παροτρύνει τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς αναφέρει ότι, παρά τις δηλώσεις Μπλίνκεν, δεν «έχουμε ακούσει κανέναν ισραηλινό αξιωματούχο να εκφράζεται για το θέμα αυτό», της πρότασης των ΗΠΑ, δηλαδή, για κατάπαυση του πυρός.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς παρότρυνε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ασκήσει «πίεση» στο Ισραήλ προκειμένου να συναφθεί συμφωνία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, ένα λευκό περιστέρι ανυψώνεται από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας).

«Καλούμε τον κ. Μπλίνκεν και την κυβέρνηση Μπάιντεν ν’ ασκήσει πίεση απευθείας» στο Ισραήλ

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, «συνεχίζει να μιλάει περί συμφωνίας του Ισραήλ στην τελευταία πρόταση (για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός), αλλά δεν έχουμε ακούσει κανέναν ισραηλινό αξιωματούχο να εκφράζεται για το θέμα αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τον κ. Μπλίνκεν και την κυβέρνηση Μπάιντεν ν’ ασκήσει πίεση απευθείας» στο Ισραήλ, πρόσθεσε το κίνημα.

Αξιολογεί ο Νετανιάχου

Ισραηλινά ΜΜΕ, πάντως, αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου αξιολογεί την κατάσταση μετά τις εξελίξεις στο βόρειο Ισραήλ και την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός.

Ούτε ο ισραηλινός πρωθυπουργός ούτε οι ακροδεξιοί υπουργοί του έχουν προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση μετά την υπερψήφιση της πρότασης των ΗΠΑ – που παρουσιάστηκε ως ισραηλινή – στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να δηλώνουν ότι η πρόταση είναι ισραηλινή αν και ο Νετανιάχου είχε απορρίψει τη μόνιμη κατάπαυση πυρός όταν την πρωτοπαρουσίασε ο Μπάιντεν, και είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο εάν δεν καταφέρει μια ολοκληρωτική νίκη.

Sports in

«Πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ»

Δημοσίευμα από την Ιταλία αναφέρει ότι ο Σάσα Βεζένκοφ είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024