Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπάνα» ΕΕ στην Ουγγαρία για μη συμμόρφωση στο μεταναστευτικό - Πώς αντέδρασε ο Όρμπαν

«Καμπάνα» ΕΕ στην Ουγγαρία για μη συμμόρφωση στο μεταναστευτικό – Πώς αντέδρασε ο Όρμπαν

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασε σήμερα την Ουγγαρία σε καταβολή εφ' άπαξ προστίμου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ουγγαρία καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ λόγω μη εφαρμογής θεσπισμένων μέτρων που αφορούν στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας, όπως απαιτείται από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2020.

Συγκεκριμένα, στην ετυμηγορία του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι η Ουγγαρία δεν έλαβε μέτρα «για να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2020 όσον αφορά το δικαίωμα των αιτούντων διεθνή προστασία να παραμείνουν στην Ουγγαρία εν αναμονή οριστικής απόφασης επί της προσφυγής τους κατά της απόρριψης της αίτησής τους και την απομάκρυνση των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών».

Τι είχε δηλώσει η κυβέρνηση για την απόφαση του 2020

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι η απόφαση του 2020 ήταν ανούσια, καθώς είχε ήδη κλείσει τις λεγόμενες «ζώνες διέλευσης», ενώ παράλληλα είχε σκληρύνει τους κανόνες για να αποκλείσει μελλοντικούς αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου μόνο εκτός των συνόρων της Ουγγαρίας, στις πρεσβείες της στη γειτονική Σερβία ή την Ουκρανία. Όσοι προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα απωθούνται συστηματικά.

«Σκανδαλώδης και απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ», λέει ο Όρμπαν

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν κατήγγειλε ως «σκανδαλώδη και απαράδεκτη» την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή μεγάλου προστίμου στην Βουδαπέστη για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου.

«Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως (!!!) για το γεγονός ότι υπερασπισθήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «σκανδαλώδες και απαράδεκτο», δήλωσε ο εθνικιστής ούγγρος πρωθυπουργός στο Χ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας πρόσθεσε ότι «Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024