Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Βοηθός του Ρίσι Σούνακ έβαλε στοίχημα για την ημερομηνία των εκλογών και θα κέρδιζε

Βρετανία: Βοηθός του Ρίσι Σούνακ έβαλε στοίχημα για την ημερομηνία των εκλογών και θα κέρδιζε

Στοίχημα 100 λιρών τοποθετήθηκε στο Μοντγκόμερισαϊρ, την εκλογική περιφέρεια του Κρεγκ Γουίλιαμς για την ψηφοφορία του Ιουλίου.

Ο στενότερος κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Ρίσι Σούνακ έβαλε στοίχημα 100 λιρών για τις εκλογές του Ιουλίου, μόλις τρεις ημέρες πριν ο πρωθυπουργός ορίσει την ημερομηνία, όπως αποκάλυψε ο Guardian. Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών θεωρείται ότι ξεκίνησε έρευνα αφού ο Κρεγκ Γουίλιαμς, ο κοινοβουλευτικός ιδιωτικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο οποίος έγινε βουλευτής το 2019, έβαλε στοίχημα στο πρακτορείο στοιχημάτων Ladbrokes την Κυριακή 19 Μαΐου στην τοπική εκλογική του περιφέρεια του Μοντγκόμερισαϊρ.

Στις 22 Μαΐου, ο Σουνάκ έκανε την αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι οι γενικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου. Σε ανακοίνωσή του, ο Γουίλιαμς δήλωσε: «Επικοινώνησε μαζί μου ένας δημοσιογράφος σχετικά με έρευνες της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών σε έναν από τους λογαριασμούς μου και θεώρησα καλύτερο να είμαι απόλυτα διαφανής».

«Έβαλα ένα στοίχημα στις γενικές εκλογές πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιες έρευνες ρουτίνας και επιβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ πλήρως με αυτές. Δεν θέλω να αποσπάσει την προσοχή μου από την προεκλογική εκστρατεία, θα έπρεπε να είχα σκεφτεί πώς φαίνεται» πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Συντηρητικού κόμματος πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε για την επαφή μεταξύ ενός υποψηφίου του Συντηρητικού κόμματος και της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών. Πρόκειται για ένα προσωπικό θέμα για το εν λόγω άτομο. Καθώς η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε περαιτέρω, μέχρι να ολοκληρωθεί η όποια διαδικασία».

Η εταιρεία Ladbrokes το έκανε απευθείας «flag» ως ύποπτο

Η Ladbrokes έκανε «flag» το στοίχημα, το σημείωσε ως ύποπτο υπό εξέταση, καθώς το στοίχημα στο όνομα του Γουίλιαμς είχε ενδεχομένως τοποθετηθεί από ένα «πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο», και ο bookmaker είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις «καινοτόμες» αγορές.

Το στοίχημα των 100 λιρών, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποπληρωμή 500 λιρών καθώς είχε απόδοση 5, πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε μέσω ενός διαδικτυακού λογαριασμού που θα απαιτούσε από τον χρήστη να παράσχει προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησης και της χρεωστικής του κάρτας. Ο bookmaker γνωρίζει επίσης την τοποθεσία του στοιχήματος. Η Ladbrokes παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, η οποία θεωρείται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ο Guardian αντιλαμβάνεται ότι η ρυθμιστική αρχή ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Downing Street την περασμένη εβδομάδα. Η χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών για την απόκτηση αθέμιτου πλεονεκτήματος κατά τον στοιχηματισμό μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα.

Ξεχωριστά, ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών απαγορεύει στα μέλη να «προκαλούν σημαντική ζημιά στη φήμη και την ακεραιότητα της Βουλής». Το στοίχημα τοποθετήθηκε ενώ το κοινοβούλιο βρισκόταν ακόμη σε συνεδρίαση.

Οι Σούνακ και Γουίλιαμς θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με ερωτήσεις σχετικά με το ποιοί και πότε γνώριζα την ημερομηνία των εκλογών

Ο Τζόναθαν Άρσγουορθ, σκιώδης γενικός διευθυντής πληρωμών των Εργατικών, δήλωσε: «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ασυνήθιστοι. Ο Ρίσι Σουνάκ ήξερε αυτές τις πληροφορίες για περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε κανένα σθένος να αναλάβει δράση. Για άλλη μια φορά ο Ρίσι Σούνακ αποκαλύφθηκε ως εντελώς αδύναμος. Μετά από όλα τα οικονομικά σκάνδαλα των Συντηρητικών, αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι Συντηρητικοί δεν έχουν μάθει τίποτα, δεν έχουν αλλάξει, και αν τους δοθούν άλλα πέντε χρόνια, το χάος απλά θα συνεχιστεί».

Το υποτιθέμενο στοίχημα, το οποίο δεν θα είχε λάβει πληρωμή παρά μόνο μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για τον Σούνιακ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι προήδρευσε μιας καταστροφικής προεκλογικής εκστρατείας. Οι Σούνακ και Γουίλιαμς θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με ερωτήσεις σχετικά με το ποιος γνώριζε για την ημερομηνία των εκλογών και πότε.

Ο ρόλος του ως κοινοβουλευτικού προσωπικού γραμματέα είναι να είναι τα μάτια και τα αυτιά του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Θεωρείται ότι βρισκόταν σχεδόν καθημερινά στην Ντάουνινγκ Στριτ και ότι είναι έμπιστο μέλος της ομάδας του Σουνάκ. Οπότε σίγουρα θα μπορούσε να έχει τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών λόγω θέσης.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών δήλωσε: «Εάν κάποιος χρησιμοποιεί εμπιστευτικές πληροφορίες προκειμένου να αποκτήσει αθέμιτο πλεονέκτημα κατά τον στοιχηματισμό, αυτό μπορεί να συνιστά αδίκημα εξαπάτησης σύμφωνα με το άρθρο 42 του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα». Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών συνήθως δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει εάν διεξάγονται έρευνες, εκτός εάν ή μέχρι να ολοκληρωθούν, ή εάν γίνουν συλλήψεις ή απαγγελθούν κατηγορίες κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας.

Η εσωτερική πληροφόρηση είναι παράνομη σε όλο το φάσμα της οικονομίας, όπως στο χρηματιστήριο, σε κάθε είδους αγορές, αλλά και στα στοιχήματα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024