Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αμοργός: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον Αμερικανό

Αμοργός: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον Αμερικανό

Το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής αφορά σε ένα πολύ μεγάλο και δύσβατο κομμάτι, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εξακολουθεί να αγνοείται ο αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό με τις Αρχές να μην έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του από το πρωί της Τρίτης.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί» ο Έρικ Κάλιμπετ, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA.

«Έχουμε και άλλους που αναζητούμε, είναι ένα ζευγάρι Ισραηλινών στη Βυτίνα και ένας ακόμη υπήκοος ΗΠΑ στην Κέρκυρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί την εβδομάδα που είχαμε τον μεγάλο καύσωνα και συνθήκες που δεν προσφέρονται για περίπατο σε τέτοια δύσβατα σημεία» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Όλοι αυτοί φαίνεται ότι έχουν κινηθεί μέσα σε μονοπάτια. Η αναφορά που έχουμε είναι ότι έχουν αποχωρήσει από το κατάλυμα στο οποίο έμεναν για να διασχίσουν ένα μονοπάτι. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί την πατρίδα μας».

Η κ. Δημογλίδου τονίζει ότι όταν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική συσκευή είναι πιο εύκολο και γρήγορο να βρεθεί κάποιος που έχει εξαφανιστεί. «Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας βοηθά, όπως στην περίπτωση της Αμοργού, που ο άνθρωπος αυτός δεν απαντά στο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή που τον καλούν οι αστυνομικοί».

Όσο για το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής, αναφέρει ότι «δυστυχώς μας έχουν δώσει ένα πολύ μεγάλο και δύσβατο κομμάτι στο οποίο πρέπει να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει βλάστηση, υπάρχουν χαράδρες στο συγκεκριμένο κομμάτι».

«Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί την πατρίδα μας»

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά

Η κ. Δημογλίδου σημειώνει ότι όλα τα σενάρια για το τι έχει συμβεί παραμένουν ανοιχτά. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως συνέβη και με τη Σύμη».

«Στην περίπτωση της Αμοργού είχαμε άμεση κινητοποίηση, έφτασαν και από τα διπλανά νησιά. Ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο νησί και ψάχνει και αυτός μαζί με τους αστυνομικούς» προσθέτει.

Όπως λέει, υπάρχουν σκύλοι και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και εναέριο μέσο εθελοντικής ομάδας. «Ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στο μονοπάτι άρα βρίσκεται κάπου αλλού σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που ψάχνουμε, γι’ αυτό και μας βοηθάει πολύ το ελικόπτερο», λέει η ίδια.

«Σε τέτοιες ιστορίες πας πάντα με παρέα»

Από την πλευρά της και αναφερόμενη στο θέμα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρεται στη γενική συμπεριφορά των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και πώς αυτή μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις.

«Ενθουσιάζονται οι τουρίστες που έρχονται να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, με τα μέρη και τον ήλιο. Όταν όμως είσαι κάποιας ηλικίας και σε αυτές τις θερμοκρασίες, δεν είναι δυνατόν να πας να περπατάς τόσες ώρες. Μετά από αυτόν τον ήλιο και τις θερμοκρασίες, ένας οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει τόσο εύκολα. Δεν πας μόνος σου. Σε τέτοιες ιστορίες πας πάντα με παρέα. Κανένας μας δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να έχει συμβεί. Η καρδιά προδίδει πολύ εύκολα και σε περιπτώσεις που δεν το περιμένει και κανείς» λέει η κ. Παγώνη.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024