Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Απολογείται σήμερα ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Ηλεία: Απολογείται σήμερα ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του δεν θα διαφέρει πολύ από την κατάθεση του στην οποία ομολόγησε την πράξη του

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Παρασκευή (14/6) λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής από τον Πύργο Ηλείας.

Στον 37χρονο δράστη, ξάδερφο της μητέρας του ανήλικου θύματος, έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του δεν θα διαφέρει πολύ από την κατάθεση του στην οποία ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έπεισε το παιδί να τον ακολουθήσει στη βόλτα, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά το σκότωσε.

«Η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε»

«Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά, αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της», είχε περιγράψει στην ομολογία του ο 37χρονος.

Αρχικά προσπάθησε να αρνηθεί το έγκλημα, όμως ομολόγησε όταν είδε τις εικόνες που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί και κατάλαβε πως υπήρχαν αποδείξεις εναντίον του. Πήρε τα πράγματα χρονικά και προσπάθησε να εξηγήσει πώς έβαψε τα χέρια του με αίμα.

«Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου ήμουν στο κέντρο του χωριού Μυρτιά Ηλείας και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στο φούρνο. Εκεί τυχαία, ήταν η ανιψιά μου Βασιλική. Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 20:00», ανέφερε.

Λίγες ώρες μετά ο καθ’ ομολογία δράστης και το ανήλικο θύμα του, βρίσκονται μαζί στο ίδιο σπίτι. Η 11χρονη Βασιλική μάλιστα του πλένει το αυτοκίνητο.

«Πράγματι, πήγα στο σπίτι της περίπου στις 8:20 της 9ης Ιουνίου και έκατσα με τη Βασιλική και τη μητέρα της, Ιουλία. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 9:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν», είπε.

«Άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι»

Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή της Βασιλικής. Το μαύρο αυτοκίνητο του 37χρονου καταγράφεται και πίσω η ανήλικη, που εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν γνώριζε τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα.

«Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα»

«Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στο δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό», πρόσθεσε ο 37χρονος.

«Θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω»

Τα λόγια του σοκάρουν. Υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε όταν άκουσε την ανιψιά του να λέει πως θα ενημερώσει τους γονείς της και άρχισε να την χτυπάει μέχρι θανάτου με ένα κατσαβίδι.

«Θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα», περιέγραψε.

«Το κοριτσάκι μου δεν γυρίζει πίσω»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η οικογένεια και οι φίλοι είπαν την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Βασιλική.

Η μητέρα του κοριτσιού, δίχως να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά της, είπε ότι «το κοριτσάκι μου δεν γυρίζει πίσω», μιλώντας στον ALPHA.

«Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη στήριξη από καρδιάς. Έχω ακόμη δύο κοριτσάκια και δύο αγοράκια», δήλωσε εξαντλημένη σωματικά και ψυχικά.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024