Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η σπουδαία συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση στα 88 της χρόνια

Πέθανε η σπουδαία συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση στα 88 της χρόνια

Η Μαρίνα Καραγάτση ήταν κόρη του Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

Η Μαρίνα Καραγάτση, συγγραφέας και κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Επιπροσθέτως η συγγραφέας ήταν και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου.

Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της

Η Μαρίνα Καραγάτση ήταν μια σπουδαία συγγραφέας, με έργα όπως: «Το ευχαριστημένο – Οι δικοί μου άνθρωποι», «Διαδρομές Στην Άνδρο Του ’70» να αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων μέχρι και σήμερα και να αποθεώνονται στο θεατρικό σανίδι (Ενδεικτικά: To «ευχαριστημένο» ανέβηκε από το Θέατρο Πορεία κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σεζόν 20-21). 

Την είδηση έκανε γνωστή, το Θέατρο Πορεία, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Δημήτρη Τάρλοου, μέσα από μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Τώρα που τελείωσα το γράψιμο θα πάω μια στιγμή να πλύνω τα χέρια μου κι έπειτα έρχομαι αμέσως. Να με περιμένετε. Δεν θα αργήσω.» Μαρίνα

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, φίλη, συνεργάτιδα, Μαρίνα Καραγάτση.

Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της.

Η Μαρίνα άφηνε ανεξίτηλη την παρουσία της σε κάθε ομήγυρη με τις πολύτιμες γνώσεις της, τις γλαφυρές διηγήσεις της, το διαπεραστικό βλέμμα της, τον απερίφραστο σχολιασμό της, την αδιαπραγμάτευτη στάση της. Από σήμερα η Μαρίνα θα αναπαύεται στο «αυλιδάκι» του ουρανού, εκεί που την περιμένουν οι γονείς, η γιαγιά της και η λατρεμένη της Λασκαρώ. Αντίο Μαρίνα». 

*Φωτογραφία: Facebook | Άνδρος | Η Μαρίνα Καραγάτση και ο Οδυσσέας Ελύτης στο Μπατσί της Άνδρου, όπως τους «συνέλαβε» με το φακό του ο Ανδρέας Εμπειρίκος

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024