Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στο Πασαλιμάνι - Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο «εμφύλιο» Κούρδων στην Αττική

Πυροβολισμοί στο Πασαλιμάνι – Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο «εμφύλιο» Κούρδων στην Αττική

Τι προκύπτει μετά την αιματηρή συμπλοκή στο σούπερ μάρκετ στον Πειραιά - Η επίθεση στο ίδιο σημείο το 2021 κι οι άγνωστες διαμάχες

Επανέναρξη των φονικών συγκρούσεων ανάμεσα σε αλλοδαπούς κουρδικής καταγωγής στην Αττική φοβούνται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αιματηρή συμπλοκή το απόγευμα της Παρασκευής τριών Κούρδων σε σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά με απολογισμό έναν νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματισμένο.

Τα δύο θύματα της επίθεσης κι ένας ομοεθνής τους που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ είχαν όπλα.

Ένοπλες επιθέσεις

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία έχουν σημειωθεί πέντε τέτοιου είδους συμβάντα με πρωταγωνιστές άτομα κουρδικής καταγωγής από τα οποία το ένα μάλιστα είχε καταγραφεί – τον Σεπτέμβριο του 2021 – στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Με την ΕΛ.ΑΣ. να αποδίδει ορισμένες από αυτές τις αιματηρές επιθέσεις σε διαμάχες αλλοδαπών στα πλαίσια κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφιών αλλά και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών κι όπλων.

Με ορισμένους όμως Κούρδους αλλά και στελέχη της ΕΛΑΣ να επισημαίνουν ότι κάποιες από αυτές τις επιθέσεις έχουν πολιτικά κίνητρα λόγω συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις στην Τουρκία.

Η πρώτη συμπλοκή

Η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε σημειωθεί το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι. Θύματα ήταν δύο αδέρφια, 26 και 22 χρόνων, που πυροβολήθηκαν από έναν νεαρό, στα πόδια, μαζί με τους δύο φίλους τους που είχαν έρθει 5 μήνες πριν στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Τα αδέρφια μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, από πιστόλι των 7,65 χιλιοστών. Οι νεαροί είχαν δηλώσει ότι ήταν μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στην Τουρκία.

Αντεκδίκηση

Η δεύτερη απόπειρα ανθρωποκτονίας, που όπως αποδείχτηκε ήταν πράξη αντεκδίκησης, καταγράφηκε ένα μήνα αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου 2021 σε πολυτελή κατοικία Airbnb, στην Ανάβυσσο. Δύο δράστες προσέγγισαν πεζή το σπίτι που βρισκόταν στο τέρμα της οδού Μανόλιας και άνοιξαν πυρ εναντίον τριών Κούρδων που έτρωγαν στην βεράντα. Οι δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ. Γεννηματάς), ενώ ο τρίτος στο Σισμανόγλειο, σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, συγκέντρωσαν συνολικά 20 κάλυκες από πυροβόλα όπλα των 9mm. Μετά από έρευνες σχεδόν έξι μηνών, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας υπήρξε η σύλληψη ενός 26χρονου Τούρκου Κουρδικής καταγωγής, ενώ αναζήτησαν πέντε ακόμα ομοεθνείς του, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δύο επιθέσεις στην Αθήνα

Τον Σεπτέμβριο του 2022 σε χρονικό διάστημα 34 ωρών καταγράφηκαν δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών στην Πλατεία Βάθη και ακολούθησε μια «εκδικητική» εκτέλεση στα Πετράλωνα όπου πυροβολήθηκε στο πρόσωπο με 14 σφαίρες ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των «συνεταίρων» τους στην Πλατεία Βάθη.

Ο 27χρονος τραυματίας της επίθεσης στην Πλατεία Βάθη είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο στήθος από τον δράστη. Ο 22χρονος φίλος του ήταν επίσης τραυματίας. Και οι δυο τους ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, διακίνησης μεταναστών και χορήγησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σεπτεμβριο είχε σημειωθεί μακελειό στην Λούτσα με την μαζική δολοφονία έξι ατόμων τουρκικής καταγωγής που αποδίδεται στον εμφύλιο συμμοριών με έδρα την Κωνσταντινούπολη που είχε επεκταθεί σε όλη την Ευρωπη.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024