Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Στη φυλακή ο 33χρονος που κατήγγειλε ο 10χρονος γιος - «Τα γύρισε» η μητέρα αλλά δεν έπεισε

Βόλος: Στη φυλακή ο 33χρονος που κατήγγειλε ο 10χρονος γιος – «Τα γύρισε» η μητέρα αλλά δεν έπεισε

Στο άκουσμα της απόφασης η γυναίκα λιποθύμησε, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της προς την έδρα σε μια επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία

Στη φυλακή οδηγείται ο 33χρονος που συνελήφθη στον Ριζόμυλο Βόλου έπειτα από καταγγελία του 10χρονου γιου του, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία όταν ο πατέρας του ξυλοκόπησε και απείλησε με όπλο τη μητέρα του.

Παρότι ενώπιον των δικαστών η μητέρα αναίρεσε τα όσα είχε υπογράψει στη γραπτή κατάθεσή της στην Αστυνομία για τα όσα υπέστη στα χέρια του συζύγου της, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τα όσα εξαρχής ισχυριζόταν ο 33χρονος περί επιληψίας, δεν έπεισε την έδρα που απέδωσε την αλλαγή της στάσης της σε καθαρό φόβο.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή σε ανήλικο και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και οδηγήθηκε στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Σε καθαρό φόβο προς τον 33χρονο απέδωσαν οι δικαστές την πλήρη μεταστροφή της συζύγου ως προς τα γεγονότα

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τεσσεράμισι έτη φυλάκιση και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα λιποθύμησε

Επεισοδιακή ήταν η ακροαματική διαδικασία, χθες, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την 32χρονη γυναίκα να διαμαρτύρεται έντονα πλησιάζοντας την έδρα, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον σύζυγό της που λίγες μέρες νωρίτερα είχε η ίδια καταγγείλει.

Στο άκουσμα της απόφασης, μάλιστα, λιποθύμησε. Εκλήθη το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες χωρίς να χρειαστεί να την μεταφέρει στο «Αχιλλοπούλειο».

Παρά τα εμφανή σημάδια χειροδικίας στο πρόσωπό της, στον λαιμό και στα μπράτσα, η 32χρονη υποστήριξε ότι έπαθε κρίση επιληψίας, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να χτυπήσει, ενώ αναίρεσε και τα περί απειλής με όπλο, λέγοντας ότι δεν θυμόταν τι είχε γίνει, προσθέτοντας ότι στηρίζεται οικονομικά στον κατηγορούμενο και τον έχει ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είχε κρίση επιληψίας και ότι ο γιος τους παρεξήγησε έναν απλό καυγά. Όσο για την καραμπίνα ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στα χέρια του… τυχαία καθώς υπήρχε στο σπίτι και ανήκε στον προηγούμενο ενοικιαστή.

Το χρονικό

Το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μπροστά στον 10χρονο που πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία και τον 3χρονο αδελφό του.

Ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ έβρισε χυδαία τη σύζυγό του ενώ παράλληλα την χτυπούσε με τα χέρια και τα πόδια στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα παρουσία των δυο ανηλίκων παιδιών τους.

Έπειτα την απείλησε με καραμπίνα ότι εάν μιλήσει, με αυτήν θα την σκοτώσει όπως και το μεγαλύτερο ανήλικο παιδί τους εάν πάρει το μέρος της μητέρας του. Στην συνέχεια η άτυχη σύζυγος μετέβη στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Εν τω μεταξύ, ο μεγαλύτερος γιος ηλικίας μόλις 10 ετών τηλεφώνησε στην Αστυνομία καταγγέλοντας τα γεγονότα.

Όπως αναφέρει η Newspaper.gr, ο 33χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η σύζυγός του «έπεσε μόνη της από την σκάλα. Έχει κρίσεις επιληψίας και δεν θυμάται τι κάνει και τι λέει. Μόνη έπεσε στο μπάνιο και έχει σπάσει τα δόντια της, έχει χάσει τον αδερφό της προ 6μήνου και δεν στέκει καλά, εγώ μόνο της φωνάζω για να παίρνει τα φάρμακα της, δεν έκανα κακό στην γυναίκα μου, τρέχω στα νοσοκομεία να την κάνω καλά».

Η σύζυγος σε πλήρη αντίθεση με την αρχική της κατάθεση, συντάχθηκε με όσα υποστήριξε ο 33χρονος, με την έδρα να μην πείθεται καθώς έκρινε αληθή την αρχική της κατάθεση που έγινε στην Ασφάλεια υπό την προστασία που ένιωθε στο Α.Τ. καθώς είχε προηγηθεί η σύλληψη του συζύγου της.

Περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες και συγκεκριμένες λέξεις τα γεγονότα που αυτά με την σειρά τους επιβεβαιώνονται από την κατάθεση του παιδιού, που δήλωσε θύμα ξυλοδαρμού, από τις σωματικές βλάβες που υπέστη και τέλος από το γεγονός ότι όντως υπήρξε όπλο μέσα στην οικία καθώς και ότι η σημερινή της στάση πρέπει να ερμηνευτεί όχι από παθολογικά αιτία αλλά από τον φόβο της, όπως δήλωσε η Εισαγγελέας.

Sports in

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024