Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
X: Αλλάζει το «παιχνίδι» - Κάνει τα likes... αόρατα

X: Αλλάζει το «παιχνίδι» – Κάνει τα likes… αόρατα

Το X, πρώην Twitter, δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες να βλέπουν σε ποιες αναρτήσεις έχουν κάνει like άλλοι χρήστες.

Το θέμα της επικρότησης ενός σχολίου ή μιας ανάρτησης στα social media αυξάνει το ενδιαφέρον των χρηστών αλλά αποτελεί πολλές φορές και πεδίο σύγκρουσης.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ προχωρά σε μια κίνηση έκπληξη ανακοινώνοντας την απόκρυψη των likes που θα είναι πλέον… «αόρατα».

Πώς γίνεται αυτό;

Οι χρήστες του μέσου θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς όμως αυτό να είναι ορατό στους άλλους χρήστες πλην του προφίλ που επικρότησαν.

Σε πρώτη φάση η απόκρυψη των likes θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Premium X και αναμένεται να περάσει σύντομα και στην υπόλοιπη πλατφόρμα.

Ο Ελον Μασκ… ξέρει

«Είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ελον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης του X δήλωσε μάλιστα πώς από την στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα της απόκρυψης ο αριθμός των likes αυξήθηκε κατακόρυφα.

Υπάρχει εξήγηση…

Σύμφωνα με τον Haofei Wang, διευθυντή μηχανικής του X, η λειτουργία likes δίνει κίνητρα για λανθασμένη συμπεριφορά. «Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από το να κάνουν like σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι «ακραίο», φοβούμενοι αντίποινα από trolls ή για να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους», δήλωσε ο Wang.

Με την νέα τακτική, το Χ πιστεύει πως αμέτρητες εντάσεις που προκύπτουν μεταξύ των χρηστών καθημερινά θα «σβήσουν» κάτι που θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024