X: Αλλάζει το «παιχνίδι» – Κάνει τα likes… αόρατα
Το X, πρώην Twitter, δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες να βλέπουν σε ποιες αναρτήσεις έχουν κάνει like άλλοι χρήστες.
Το θέμα της επικρότησης ενός σχολίου ή μιας ανάρτησης στα social media αυξάνει το ενδιαφέρον των χρηστών αλλά αποτελεί πολλές φορές και πεδίο σύγκρουσης.
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ προχωρά σε μια κίνηση έκπληξη ανακοινώνοντας την απόκρυψη των likes που θα είναι πλέον… «αόρατα».
Πώς γίνεται αυτό;
Οι χρήστες του μέσου θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς όμως αυτό να είναι ορατό στους άλλους χρήστες πλην του προφίλ που επικρότησαν.
Σε πρώτη φάση η απόκρυψη των likes θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Premium X και αναμένεται να περάσει σύντομα και στην υπόλοιπη πλατφόρμα.
Ο Ελον Μασκ… ξέρει
«Είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ελον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης του X δήλωσε μάλιστα πώς από την στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα της απόκρυψης ο αριθμός των likes αυξήθηκε κατακόρυφα.
Υπάρχει εξήγηση…
Σύμφωνα με τον Haofei Wang, διευθυντή μηχανικής του X, η λειτουργία likes δίνει κίνητρα για λανθασμένη συμπεριφορά. «Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από το να κάνουν like σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι «ακραίο», φοβούμενοι αντίποινα από trolls ή για να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους», δήλωσε ο Wang.
Με την νέα τακτική, το Χ πιστεύει πως αμέτρητες εντάσεις που προκύπτουν μεταξύ των χρηστών καθημερινά θα «σβήσουν» κάτι που θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί.
- Ηλίας Ψινάκης: «Με τον Σάκη έχω περάσει 17 χρόνια υπέροχα, με δυσκολίες, κραξίματα, δόξα, πλούτη»
- Γιατί βάζουμε κάλτσες στο τζάκι; Πώς προέκυψε το έθιμο
- Τα δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η «μάχη» για τη 12η θέση και οι δύο στάνταρ ομάδες σε League Phase
- Ελβετία: Τη ζωή της έχασε από χιονοστιβάδα η Ολυμπιονίκης snowboarder Σόφι Χέντιγκερ
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Βαλένθια ο Κορμπεράν (pic)
- Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα πλήρωσε 23,5 δισ. το 2024 – Πώς θα εξελιχθεί η αποπληρωμή του