Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
live
Δείτε live την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Δείτε live την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ορκίζονται οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό

Ορκίζονται αυτή την ώρα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από το Προεδρικό Μέγαρο την ορκωμοσία των υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης.

Ποιοι έφυγαν και ποιοι μπήκαν στη νέα κυβέρνηση

Υπουργεία που βρέθηκαν στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό, όπως το υπουργείο Εσωτερικών μετά το σκάνδαλο του email gate και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών προς τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης με την ακρίβεια να είναι το No1 πρόβλημα των πολιτών θεωρούνταν βέβαιο πως θα αλλάξουν χέρια.

Έτσι, ο Θοδωρής Λιβάνιος διαδέχθηκε την Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος που επιστρέφει έτσι στο κυβερνητικό σχήμα. Όπως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, «με τον σημερινό ανασχηματισμό δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους», εξηγώντας την αναβάθμιση του κ. Λιβάνιου από αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών σε υπουργό.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του

Στην κυβέρνηση επιστρέφουν επίσης οι Νίκος Παναγιωτόπουλος που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ο Κώστας Τσιάρας.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης, «για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο υπουργείο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο υπουργείο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας που αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Η Νίκη Κεραμέως, που μετακινήθηκε από το ΥΠΕΣ στο Υπουργείο Εργασίας

Έμειναν στη θέση τους

Ο ανασχηματισμός δεν… άγγιξε κάποια από τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς το έργο τους κρίθηκε επιτυχημένο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, οι Νίκος Δένδιας (υπ. Εθνικής Άμυνας), Γιώργος Γεραπετρίτης (υπ. Εξωτερικών), Βασίλης Κικίλιας (υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), Κυριάκος Πιερρακάκης (υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), Άδωνις Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) Θεόδωρος Σκυλακάκης (υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Κωστής Χατζηδάκης (υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), Γιώργος Φλωρίδης (υπ. Δικαιοσύνης), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας του Πολίτη), Δημήτρης Παπαστεργίου (υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Χρήστος Σταϊκούρας (υπ. Υποδομών και Μεταφορών) και Νίκος Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) θα βρεθούν με το ίδιο χαρτοφυλάκιο στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024