Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα, συνεχίζει με αλαζονεία

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα, συνεχίζει με αλαζονεία

«Με τον ανασχηματισμό επιβραβεύει τους υπεύθυνους για τη συγκάλυψη και το μπάζωμα στο έγκλημα των Τεμπών, τους υπεύθυνους για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων», σχολίασε η Ράνια Σβίγκου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και συνεχίζει με αλαζονεία», τόνισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης,

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5», «με τον ανασχηματισμό επιβραβεύει τους υπεύθυνους για τη συγκάλυψη και το μπάζωμα στο έγκλημα των Τεμπών, τους υπεύθυνους για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων».

Σχετικά με την αποπομπή του Κώστα Σκρέκα, η Ράνια Σβίγκου τόνισε πως ο πρωθυπουργός «μπορεί να θέλει να τον παρουσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι η ακρίβεια είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης και επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ακολουθεί πιστά μια νεοφιλελεύθερη πολιτική εύνοιας των συμφερόντων των ισχυρών και φτωχοποίησης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Θετική αφετηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωεκλογές»

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το κόμμα της «ως μια θετική αφετηρία, η οποία μας δίνει και νέες ευθύνες για μια ακόμα πιο μαχητική, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση», τονίζοντας ότι επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ «να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να αποτελέσει πραγματικά αυτό το οποίο ζητάνε οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες».

«Χρειάζονται κοινές πρωτοβουλίες, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, όπως αυτές που περιγράφηκαν και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»

Υπενθύμισε ότι, μέχρι πριν από λίγους μήνες, «τα ΜΜΕ, αλλά και τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένος», σημειώνοντας πως τώρα «είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι εδραιώθηκε στα αστικά κέντρα, και ισχυροποιήθηκε σε λαϊκές γειτονιές», ενώ προσέθεσε ότι «το κρίσιμο είναι να αναδειχθούν νέα στελέχη και το κόμμα να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό και ενεργό στις κοινωνικές διεργασίες, στην αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλισμό, στους επιστημονικούς και τους  επαγγελματικούς φορείς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί πιστά την πολιτική συνεργασίας»

Αναφερόμενη στο ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι η λύση θα έρθει μέσα από συγκολλήσεις, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ή παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής».

Τόνισε ότι «χρειάζονται κοινές πρωτοβουλίες, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας, όπως αυτές που περιγράφηκαν και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί πιστά μια πολιτική συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, γιατί αναγνωρίζει ότι ο αντίπαλός του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισήμανε και υπενθύμισε τη στάση του κόμματος, τόσο στις βουλευτικές εκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές, αλλά και  το «πώς αντιμετώπισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την υπόθεση της απλής αναλογικής», όπως και «την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από κόμματα και φορείς της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης».

Παρόλα αυτά, είπε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν πολύ σαφής ότι χρειάζονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη Βουλή», προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο για μας είναι η μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική δύναμη».

«Να βρούμε εμείς όσους απέχουν και όσους δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με την αύξηση της αποχής, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «υπάρχει μια ευθύνη συνολικά του πολιτικού συστήματος για την απαξίωση της πολιτικής, αλλά πρέπει να δούμε και τις ευθύνες που έχουμε εμείς, ως Αριστερά. Θα πρέπει με το παράδειγμά μας και την πολιτική μας δράση να επιτυγχάνουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των αριστερών και προοδευτικών πολιτών στα ίδια τα κόμματα».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «πρέπει εμείς να βρούμε τους πολίτες που απέχουν και τους πολίτες που απογοητεύτηκαν και δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές».

Σε ερώτηση για τις επιστολές που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στις ευρωομάδες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «επιβάλλεται η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αλλάξει αυτή η ΕΕ, η οποία δίνει την εικόνα ενός διευθυντηρίου, το οποίο είναι πλήρως απομακρυσμένο από τις ανάγκες των πολιτών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη, αυτό το ρόλο έπαιξε τα προηγούμενα χρόνια και οφείλει να παίξει και την επόμενη περίοδο απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σφαγή στη Γάζα, αλλά και απέναντι στις πολιτικές που στρέφουν τους Ευρωπαίους πολίτες στην ακροδεξιά», σημείωσε καταληκτικά η Ράνια Σβίγκου.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024