Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για ναυάγιο στην Πύλο: Οφείλουμε να δώσουμε αγώνα απέναντι στην Ευρώπη που δολοφονεί

Χαρίτσης για ναυάγιο στην Πύλο: Οφείλουμε να δώσουμε αγώνα απέναντι στην Ευρώπη που δολοφονεί

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες

Έναν χρόνο μετά η λογική της Ευρώπης φρούριο, των αποτροπών, των πνιγμένων προσφύγων βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη των ευρωεκλογών, επισημαίνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τα όσα ζήσαμε εκείνο το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας δεν μπορούν εύκολα να περιγράφουν με λέξεις».

«Ζητάμε τον σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων, των προσφύγων και μεταναστών»

Παράλληλα προσθέτει πως «εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν εκείνη τη νύχτα. Ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Στη θάλασσα που έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο για ανθρώπους που αναζήτησαν την ευκαιρία να ζήσουν με ασφάλεια».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην Ευρώπη που δολοφονεί, στην Ευρώπη των Push Backs».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Ακριβώς έναν χρόνο πριν ξυπνούσαμε συγκλονισμένοι από την είδηση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Τα όσα ζήσαμε εκείνο το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας δεν μπορούν εύκολα να περιγράφουν με λέξεις.

Το δράμα, ο πόνος, η απόγνωση των ανθρώπων που έχασαν ολόκληρες οικογένειες.

Εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν εκείνη τη νύχτα. Ίσως το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Στη θάλασσα που έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο για ανθρώπους που αναζήτησαν την ευκαιρία να ζήσουν με ασφάλεια.

Έναν χρόνο μετά η πληγή δεν έχει κλείσει. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Έναν χρόνο μετά οι διασωθέντες, οι συγγενείς των νεκρών ζητούν δικαίωση για ένα έγκλημα χωρίς ενόχους.

Έναν χρόνο μετά η λογική της Ευρώπης φρούριο, των αποτροπών, των πνιγμένων προσφύγων βγήκε ενισχυμένη από την κάλπη των ευρωεκλογών. Το σκοτάδι της ακροδεξιάς απλώνεται παντού.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα απέναντι στην Ευρώπη που δολοφονεί, στην Ευρώπη των Push Backs. Ζητάμε τον σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων, των προσφύγων και μεταναστών, για μια ευρωπαϊκή πολιτική διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας και να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 διασωθέντες που κατηγορήθηκαν ως διακινητές».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024