Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία «καίγεται» για μια νίκη - μήνυμα στην πρεμιέρα

Η Γερμανία «καίγεται» για μια νίκη – μήνυμα στην πρεμιέρα

Τα «πάντσερ» δεν έχουν σ' αυτή την διοργάνωση την αίγλη του παρελθόντος αλλά θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα

Το Euro 2024 κάνει απόψε σέντρα με την αναμέτρηση της οικοδέσποινας Γερμανίας κόντρα στην Σκωτία και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα για τον επόμενο μήνα στα γερμανικά γήπεδα.

Το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης έχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο, την Γερμανία, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον «κανόνα» που συνοδεύει τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Έναν κανόνα που θέλει την πρεμιέρα να κρύβει πολλές φορές «παγίδες» για το φαβορί και οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θέλει και πολύ να γίνει η γκέλα.

Άλλες εποχές, δεν υπήρχε περίπτωση να διεξαχθεί Euro στην Γερμανία και τα «πάντσερ» να μην θεωρούνται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Είπαμε όμως, σε άλλες εποχές και όχι σήμερα, γιατί απλούστατα η Γερμανία δεν μπαίνει φέτος στην διοργάνωση ως «άχαστο χαρτί».

Οι Γερμανοί βλέπουν ότι έχουν μπροστά τους άλλες ομάδες οι οποίες δείχνουν να είναι σε (πολύ) καλύτερη φόρμα αλλά και να διαθέτουν περισσότερο ταλέντο.

Δείτε για παράδειγμα την Γαλλία και την Αγγλία. Κανείς λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά δεν αμφιβάλει πως οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι ένα (για να μην πούμε δύο) κλικ πάνω από τα «πάντσερ».

Όλα αυτά βεβαίως στα χαρτιά, γιατί πολλές φορές η εικόνα στο χορτάρι στέλνει άλλα μηνύματα και θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως η Γερμανία «παίζει» στο σπίτι της.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι «οικοδεσπότες» ψάχνουν μια ώθηση στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στην Σκωτία. Αναζητούν μια καλή εμφάνιση, μια νίκη με μεγάλο σκορ που ενδεχομένως να τους δώσει και πολλούς πόντους ψυχολογίας για την συνέχεια.

Παρατηρώντας πάντως τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας, ένα είναι βέβαιο. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ιδανικό κλίμα κι αυτό είναι μείζον θέμα για τον προπονητή των «πάντσερ», Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Υπάρχουν «θέματα» στις σχέσεις μεταξύ παικτών που έχουν προκαλέσει αναταράξεις και ο Γερμανός τεχνικός καλείται να βρει τις ισορροπίες.

Η επιστροφή του Κρόος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, φανερώνει πως η Γερμανία έχει μεγάλη ανάγκη από έναν ηγέτη που θα πάρει την ομάδα πάνω του, ειδικά όταν η μπάλα θα «καίει».

Ο Κρόος που θα παίξει στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του σε επίπεδο εθνικών ομάδων θέλει να κάνει την διαφορά και η παρουσία του στο χορτάρι προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της γερμανικής ομάδας.

Είπαμε, οι Γερμανοί ψάχνουν μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα για να ενισχύσουν την ψυχολογία τους, αλλά παράλληλα και για να στείλουν μήνυμα σε Γάλλους, Άγγλους και Ιταλούς. Ότι είναι πανέτοιμη, έστω κι αν δεν έχει τις δυνατότητες και το ταλέντο άλλων εποχών, να διεκδικήσει το τρόπαιο στο «σπίτι» της.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024