Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπέλινγκχαμ καλείται να «ξορκίσει» την κατάρα για την Αγγλία

Ο Μπέλινγκχαμ καλείται να «ξορκίσει» την κατάρα για την Αγγλία

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος στην προσπάθεια της Αγγλίας να κατακτήσει το Euro 2024

Το ερώτημα που κυριαρχεί σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία 50 χρόνια είναι αν η Αγγλία μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση Euro ή Μουντιάλ.

Και μολονότι υπήρξαν συνθήκες που ευνοούσαν τα «λιοντάρια» η απάντηση ήταν η ίδια. Όχι.

Και δεν το λέμε εμείς, μιλούν τα γεγονότα. Οι Άγγλοι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μεγάλο τίτλο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 αλλά θα παραταχθούν στα γερμανικά γήπεδα έχοντας μια εξαιρετική ομάδα και δείχνουν ικανοί να ξορκίσουν την… κατάρα.

Ρίχνοντας μια μόνο ματιά στις ομάδες που είχαν τα «λιοντάρια» σε προηγούμενα Euro και Παγκόσμια Κύπελλα, θα διαπιστώσει ότι οι προσδοκίες ήταν πάντα μεγάλες.

Τα όνειρα δεν έλειψαν ποτέ και η αλήθεια είναι πως υπήρξαν περιπτώσεις που η Αγγλία άξιζε να πάρει έναν τίτλο. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως η γκίνια «χτύπησε» την πόρτα των Άγγλων και το πολυπόθητο τρόπαιο για τα «λιοντάρια» δεν ήρθε.

Μεγάλοι παίκτες, όπως ο Μπέκαμ, ο Όουεν, ο ΜακΜάναμαν, ο Ρούνεϊ, ο Σκόουλς κλήθηκαν να ηγηθούν των προσπαθειών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας για μια επιτυχία σε Euro ή Μουντιάλ.

Η Αγγλία όμως δεν κατάφερε να… πιεί νερό και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, τον 21χρονο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι Άγγλοι.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός προέρχεται από μια σούπερ χρονιά στην «βασίλισσα» και είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο αστέρι των «λιονταριών» έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ.

Στο ρόστερ της Αγγλίας διακρίνει εύκολα κάποιος κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Φόντεν, ο Ράις, ο Γουότκινς και ο Κέιν, ωστόσο ένα σκαλί ψηλότερα βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μπέλινγκχαμ.

Αυτός είναι που έχει τον ρόλο του ηγέτη στην Αγγλία, αυτός είναι που καλείται να διώξει τα «φαντάσματα» του παρελθόντος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Είναι μόλις 21 ετών αλλά έχοντας πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή χρονιά με την φανέλα της Ρεάλ, δείχνει ικανός να σηκώσει το μεγάλο βάρος.

Και για να «επιστρέψουμε» στο αρχικό ερώτημα, πολλοί θεωρούν πως το φετινό Euro ίσως να είναι η διοργάνωση που ψάχνει με τόση αγωνία η Αγγλία εδώ και δεκαετίες.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024