Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Αμαχη σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό σπιτιού από το Ισραήλ και τουλάχιστον 7 τραυματίστηκαν

Λίβανος: Αμαχη σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό σπιτιού από το Ισραήλ και τουλάχιστον 7 τραυματίστηκαν

Πολεμικά ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον σπιτιού στην Τζανάτα του νότιου Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί άμαχη και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι.

«Αμαχη» σκοτώθηκε και άλλοι τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νυχτερινό ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο, μετέδωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται παρά για πρώτο, ακόμη προκαταρκτικό απολογισμό (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, «εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομή εναντίον σπιτιού» στην Τζανάτα, μικρή πόλη στον νομό της Τύρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της «άμαχη» και να τραυματιστούν «άλλοι επτά άμαχοι».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, έθιξε το ζήτημα σε επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον ισραηλινό ομόλογό του.

«Δεν θέλουμε να δούμε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, σε συνέντευξη Τύπου.

Σφυροκόπημα της Χεζμπολάχ

Προχθές, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου σφυροκόπησε το βόρειο Ισραήλ με τους περισσότερους πυραύλους που έχει εκτοξεύσει σε μια μέρα από τον περασμένο Οκτώβριο, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε διοικητή του στρατιωτικού της βραχίονα.

Το προηγούμενο βράδυ, σημαντικό στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον νότιο Λίβανο, όπως επιβεβαίωσε το λιβανικό σιιτικό κίνημα, σύμμαχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού του, Πέτρου Κανδύλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του με τον αρχηγό της ομάδας χάντμπολ, Πέτρο Κανδύλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024