Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ανταποκριτής του ρωσικού NTV σε βομβαρδισμό στο κατεχόμενο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ανταποκριτής του ρωσικού NTV σε βομβαρδισμό στο κατεχόμενο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον 16 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022

Ένας εκ των πολεμικών ανταποκριτών του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου NTV σκοτώθηκε εξαιτίας ουκρανικού βομβαρδισμού σε κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Τον θάνατο του 46χρονου Βαλέρι Κόζιν, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης σε κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος της Χορλίβκα (ή Γκορλόβκα) Ιβάν Πριχότσκο.

Υπεγράφη η συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας

Νωρίτερα, η διεύθυνση του NTV είχε ενημερώσει πως τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του είχαν τραυματιστεί κοντά στην κοινότητα Χολμίβσκι και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Κόζιν υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πως τουλάχιστον 16 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Βαλέρι Κόζιν που σκοτώθηκε

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την ασφάλεια

Eν τω μεταξύ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε γνωστό ότι υπεγράφη η συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στην Ιταλία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε θερμά τον Τζο Μπάιντεν για τη συμφωνία, την οποία περιέγραψε ως τη «σημαντικότερη» που έχει επιτευχθεί για την Ουκρανία μετά την ανεξαρτησία της χώρας του το 1991.

Η συμφωνία που επήλθε στη σύνοδο κορυφής της G7 για την αξιοποίηση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την ενίσχυση της Ουκρανίας, δείχνει στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «δεν κάνουμε πίσω», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Το σχέδιο αυτό και η διμερής συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου «δείχνουν στον Πούτιν ότι δεν θα μας φθείρει, ότι δεν μπορεί να μας διχάσει», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό ομόλογό του.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024