Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τέιλορ Σουίφτ: Η περιοδεία της μπορεί να καθυστερήσει τη μείωση επιτοκίων από την ΒΟΕ

Τέιλορ Σουίφτ: Η περιοδεία της μπορεί να καθυστερήσει τη μείωση επιτοκίων από την ΒΟΕ

Ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι αρκετός για να αναβάλει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου

Η περιοδεία Eras της Τέιλορ Σουίφτ που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνεχίζει να επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδηλώνοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μην μπορεί ακόμα να σημάνει τη λήξη του πολέμους της εναντίον του πληθωρισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα TD Securities, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένοι Swifties συρρέουν στο Λονδίνο τον Αύγουστο για να την θαυμάσουν, η οικονομική ώθηση θα μπορούσε να είναι αρκετή για να αναβάλει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου.

«Ακόμα αναμένουμε μείωση της BoE τον Αύγουστο, αλλά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για εκείνον τον μήνα μπορεί να κρατήσουν την MPC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής) σε αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο», αναφέρουν ο στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας, Lucas Krishnan, και ο επικεφαλής της παγκόσμιας μακροστρατηγικής της, James Rossiter σε σημείωμά τους την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει το CNBC, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αρχίσει σύντομα να μειώνει το τραπεζικό της επιτόκιο από το υψηλό 16 ετών του 5,25%, με όλους εκτός από δύο από τους 65 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν μείωση τον Αύγουστο, ενώ οι χρηματαγορές τιμολογούν τον Σεπτέμβριο.

Πληθωρισμός vs Σουίφτ

Ωστόσο, μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ μιας από τις ημερομηνίες της περιοδείας της Σουίφτ και της ημέρας κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον βασικό δείκτης του πληθωρισμού, θα μπορούσε να παραμορφώσει αρκετά τα δεδομένα ώστε να κάνει την τράπεζα να ξανασκεφτεί την πορεία της, είπαν οι αναλυτές.

«Η άνοδος των τιμών των ξενοδοχείων τότε θα μπορούσε να είναι σημαντική, προσθέτοντας προσωρινά έως και 30 bps στον πληθωρισμό των υπηρεσιών (+15 bps στον τίτλο)», έγραψαν οι Krishnan και Rossiter.

Η BOE δεν απάντησε συγκεκριμένα στα σχόλια όταν επικοινώνησε με το CNBC, αλλά είπε ότι «η MPC εξετάζει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δεικτών όταν λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια».

Ο οικονομικός αντίκτυπος της περιοδείας της Σουίφτ έχει τεκμηριωθεί καλά, με όρους όπως «Swiftflation» και «Swiftonomics» να εμφανίζονται για να περιγράψουν την αύξηση των δαπανών σε υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία, πτήσεις και εστιατόρια γύρω από τις παραστάσεις της.

Το Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου η νικήτρια Grammy ξεκίνησε τη βρετανική της περιοδεία νωρίτερα αυτόν το μήνα, είπε ότι οι συναυλίες και οι σχετικές δαπάνες είχαν προσθέσει περίπου 77 εκατομμύρια £ (98 εκατομμύρια δολάρια) στην τοπική οικονομία . Σε ξεχωριστό σημείωμα, η τράπεζα Barclays είπε ότι ολόκληρη η περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες στη βρετανική οικονομία .

Η TD Securities ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν μια «μεγαλύτερη από το συνηθισμένο» άνοδο των τιμών των ξενοδοχείων στη σκωτσέζικη πρωτεύουσα κατά την επίσκεψη της Συίφτ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η ανοδική πίεση ήταν λιγότερο έντονη στο Λίβερπουλ.

Η Σουίφτ πρόκειται επίσης να εμφανιστεί στο Κάρντιφ, την Ουαλία και το Λονδίνο αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για να δώσει την τελευταία της απόφαση για το επιτόκιο και να δώσει τις προοπτικές της για τη μελλοντική πορεία του πληθωρισμού.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Ξεσάλωσε» ο Γιόκιτς σε γάμο συμπαίκτη του – Χόρευε με ανοιχτό πουκάμισο (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει δείξει πολλές φορές τις αρετές του και στον χορό. Και στον γάμο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του έδωσε να καταλάβει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024