Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Όταν έκανα coming out»: Οι ιστορίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

«Όταν έκανα coming out»: Οι ιστορίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

«Όταν έκανα coming out, έκλεινα τα 14. Ζήτησα από τους γονείς μου να πάμε σε μια εκδήλωση Pride, αλλά οι γονείς μου με κοίταξαν σαν να ήμουν τρελή».

Μια ιστοσελίδα, η οποία ονομάζεται «When I Came Out» έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία όσον αφορά το coming out.

«Εκείνη στην αρχή εξεπλάγη, αλλά έβαλε το χέρι της στον ώμο μου και είπε ότι θα με αγαπάει όποια ή ό,τι κι αν γίνω»

«Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι κάνουν come out – στους εαυτούς τους, στους φίλους, στην οικογένεια, σε αγνώστους, ως gay, bisexual, transgender, questioning. Και κάθε ιστορία είναι μοναδική. Κάποιες είναι αστείες. Κάποιες είναι απογοητευτικές. Κάποιες είναι ενθαρρυντικές. Κάποιες είναι σπαρακτικές.

Αυτό είναι ένα μέρος για τη δική σας ιστορία. Όταν κάνατε αυτό το γενναίο βήμα και είπατε: «Αυτό είμαι». Πείτε μας – τι συνέβη», αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της σελίδας.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις εμπειρίες που έχουν κοινοποιηθεί στην πλατφόρμα, καθώς είναι σημαντικό να δίνεται βήμα και να ακούγονται οι ιστορίες των ίδιων των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι ιστορίες

«Όταν έκανα coming out στους τρανς φίλους μου, ένιωσα υπέροχα. Θυμήθηκαν το όνομά μου και χρησιμοποίησαν τις σωστές αντωνυμίες μου και αγωνίστηκαν για μένα. Το όνομα που μου ταιριάζει και το αισθάνομαι σωστό, προήλθε ακόμη και από ένα παρατσούκλι που σκέφτηκαν. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι παραδοσιακοί χριστιανοί γονείς μου είναι έστω και κατά το ένα όγδοο τόσο υποστηρικτικοί». (Genderqueer/14/Lesbian)

Εγώ και ο πατέρας μου μιλούσαμε για τη μέρα μου και ξαφνικά ο πατέρας μου με ρώτησε αν είμαι γκέι. Νομίζω ότι το κατάλαβε επειδή διάβαζα όλες αυτές τις queer ιστορίες και αγόραζα σημαίες pride. Όταν του το είπα, είπε, «Λοιπόν, είμαι περήφανος για σένα»

«Όταν έκανα coming out στην αδελφή μου, με στήριξε πολύ. Είπε ότι ήταν πανσέξουαλ και χάρηκα γι’ αυτήν. Φοβάμαι όμως πολύ να το πω στους γονείς μου, επειδή είναι χριστιανοί και ομοφοβικοί. Έτσι, νομίζω ότι εγώ και η αδελφή μου θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή». (12/Bisexual)

«Όταν έκανα coming out, έκλεινα τα 14. Ζήτησα από τους γονείς μου να πάμε σε μια εκδήλωση Pride, αλλά οι γονείς μου με κοίταξαν σαν να ήμουν τρελή. Ήταν σαν: «Ω, αυτό είναι ένα φρικτό πράγμα για να παρευρεθείς». Και ο θείος μου, που άκουγε, είπε: «Τι στο καλό σκέφτεστε; Αυτό είναι μια παρέλαση αμαρτιών» Στεναχωρήθηκα και κατά κάποιον τρόπο αποσυνδέθηκα από την οικογένειά μου, μέχρι που οι γονείς μου με απομάκρυναν στο σπίτι της θείας μου για «προσωπικούς λόγους». Εκεί, με περιέλουσαν με αγάπη και αποδοχή και η θεία μου μου αγόρασε τη σημαία μου, που ήταν η σημαία των λεσβιών, και με πήγαινε ακόμη και σε τοπικές εκδηλώσεις Pride. Αυτόν τον Ιούνιο, θα παρακολουθήσουμε έναν χορό υπερηφάνειας στο country club της γειτονιάς μου. Δυστυχώς, την επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία μου χρονιά με τη θεία μου, επειδή μετακομίζω πίσω». (F/16/Lesbian)

«Όταν έκανα coming out, όχι μόνο με πέταξαν έξω, αλλά και με κορόιδευαν»

«Όταν έκανα coming out, ήταν γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ίσως το 2004 ή το 2005, αλλά δεν είχα ιδέα για το τι ήταν το ΛΟΑΤΚΙ και είχα διαγνωστεί με προβλήματα άγχους και άλλα τέτοια. Το είπα πρώτα στη θεραπεύτριά μου και ήταν αρκετά υποστηρικτική και μάλιστα με ενθάρρυνε να το πω στους γονείς μου. Βρήκα το κουράγιο να το πω στους γονείς μου στο δείπνο εκείνο το βράδυ και οι γονείς μου χαμογέλασαν και μου είπαν ότι θα με αγαπούν ό,τι κι αν είμαι. Ήμουν περήφανη και σήμερα μάλιστα ευχαριστώ τη θεραπεύτριά μου, η οποία δυστυχώς πέθανε το 2021 λόγω καρκίνου. Παντρεύτηκα το 2017 με μια πανέμορφη σύζυγο -που είναι τρανς και bi- και ζούμε ευτυχισμένοι με τα δύο μηνών δίδυμα και το ατίθασο golden retriever μας». (F/34/lesbian)

«Όταν έκανα coming out είχα μια πραγματικά υποστηρικτική οικογένεια. Εγώ και ο πατέρας μου μιλούσαμε για τη μέρα μου και ξαφνικά ο πατέρας μου με ρώτησε αν είμαι γκέι. Νομίζω ότι το κατάλαβε επειδή διάβαζα όλες αυτές τις queer ιστορίες και αγόραζα σημαίες pride. Όταν του το είπα, είπε, «Λοιπόν, είμαι περήφανος για σένα». Και ένιωσα πραγματικά αποδεκτή. Σύντομα μετά το είπα στα αδέρφια μου. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να καταλάβουν- όλα μπορεί να είναι πολύ μπερδεμένα, ειδικά σε νεαρή ηλικία. (F/she/they/Lesbian/gay)».

Όταν έκανα coming out … Ήμουν 8 ή 9 ετών. Έβλεπα μια σειρά Barbie και ερωτεύτηκα τα όμορφα ροζ φορέματα και τους γλυκούς φιόγκους και είπα στη μαμά μου, η οποία ήταν τριών μηνών έγκυος στη μικρή μου αδελφή, ότι ήθελα να γίνω κορίτσι. Εκείνη στην αρχή εξεπλάγη, αλλά έβαλε το χέρι της στον ώμο μου και είπε ότι θα με αγαπάει όποια ή ό,τι κι αν γίνω. Ωστόσο, όταν το αποκάλυψα στον πατέρα μου, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από ένα επαγγελματικό ταξίδι, αηδίασε και είπε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και τη γυναίκα, όχι βδελύγματα. Η μαμά μου διαφώνησε μαζί του και ο μπαμπάς μου εξακολουθεί να μη με σέβεται και να με αποκαλεί «αυτός». (Transgender/MtF/12/Bisexual)

«Όταν έκανα coming out, όχι μόνο με πέταξαν έξω, αλλά και με κορόιδευαν. Δήλωσα στους γονείς μου ότι είμαι τρανς και ήταν έξαλλοι. Η μητέρα μου με αποκάλεσε ντροπή και ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχε αφήσει τη θεία μου, η οποία είναι επίσης τρανς, να με προσέχει όταν ήμουν 10 ετών. Ο πατέρας μου κούνησε το κεφάλι του και μου είπε να μαζέψω τα πράγματά μου. Στεναχωρήθηκα και μετακόμισα στο διαμέρισμα της καλύτερής μου φίλης. Δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα, ανακάλυψα ότι η μητέρα μου έλεγε βλακείες για μένα στη θεία μου Λέσλι (την τρανς). Επειδή η θεία μου με αγαπούσε γι’ αυτό που είμαι, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια, άρχισα να παίρνω ορμόνες, οι οποίες με έκαναν κυκλοθυμική και όταν η μαμά μου με πήρε τηλέφωνο για να μου ζητήσει συγγνώμη, της φώναξα. Αλλά αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια και τώρα όλα είναι εντάξει. (Δεν μιλάω πια με τους γονείς μου, αλλά εξακολουθώ να συνομιλώ με τη θεία μου)».  (Women/MtF/19/straight).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024