Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας στον Μουτζούρη, στη Λίνα και στη Ρόζα

Ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας στον Μουτζούρη, στη Λίνα και στη Ρόζα

Ο Μουτζούρης έχασε τον άνθρωπό του και νιώθει απέραντη μοναξιά. Η Λίνα είναι ένα τρισχαριτωμένο κουτάβι, και η Ρόζα μια ταλαιπωρημένη ψυχούλα

Ο Μουτζούρης, η Λίνα και η Ρόζα είναι τρία πλάσματα, από τα τόσα, που δεν έχουν μια οικογένεια.
Τρεις ψυχούλες, που τα μάτια τους μαρτυρούν το πόσο έχουν ανάγκη να αγαπηθούν.

Ο Μουτζούρης

Ο Μουτζούρης είναι έξι ετών. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσε με τον άνθρωπό του μια ευτυχισμένη ζωή στο Πόρτο Ράφτη.

Δυστυχώς, ο άνθρωπός του έφυγε από τη ζωή και από τότε ζει στην αυλή του σπιτιού μόνος. Μέσα στην μοναξιά και στη θλίψη για τον χαμό του συντρόφου του.

Και περιμένει…

«Ο Μουτζούρης κάθεται καρτερικά στην αυλή του σπιτιού και περιμένει κάποιον να του βάλει φαγητό, νερό. Να τον βγάλει μια βόλτα, να του κάνει παρέα. Είναι επιτακτική η ανάγκη, να φύγει από εκεί. Χρειάζεται άμεσα μια οικογένεια να τον κάνει μέλος της», επισημαίνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», Άννα Τσαλίκη.

Οι εθελόντριες του Συλλόγου, όσο μπορούν, κάνουν ό,τι καλύτερο για εκείνον. Τον έχουν πάει στον κτηνίατρο -και είναι υγιέστατος-, ανέλαβαν τη στείρωσή του. Φροντίζουν για το φαγητό και νερό του, αλλά και για τις βόλτες του.

Αν αγαπάτε τα σκυλάκια, αλλά για διάφορους λόγους αδυνατείτε να υιοθετήσετε ένα, μπορείτε να γίνετε εικονικοί γονείς

Ο Μουτζούρης

Είναι έξι ετών και, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, απλώνει το χεράκι του για να τον χαϊδέψεις. Κι αν δεν το κάνεις, εκείνος θα επιμείνει. Μέχρι να του προσφερθούν τα χάδια που επιζητά. Τόσο έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή. Τόση είναι η χαρά του, όταν αντικρίζει ανθρώπους. Τη μοναξιά κανείς δεν την αντέχει.

«Είναι κρίμα και άδικο για τον Μουτζούρη, που τόσα χρόνια ζούσε σε σπίτι, να βρεθεί σε καταφύγιο», επισημαίνει η κα Τσαλίκη.

Λίνα

Η Λίνα, όπως λέει η κα Τσαλίκη, είναι μια κουκλίτσα έξι μηνών. Πλήρως εμβολιασμένη και υγιέστατη. Ζυγίζει μόνο 10 κιλά και δεν θα ξεπεράσει τα 15 κιλά.

Τρελαίνεται για αγκαλιές και είναι παιχνιδιάρα, τσαχπίνα και πολύ γλυκιά.

Η Λίνα

Έχει μάθει να πηγαίνει τη βόλτα της με λουράκι και θα σας κερδίσει, όπως χαρακτηριστικά λέει η κα Τσαλίκη, με αυτό το τόσο τρυφερό της βλέμμα.

Ρόζα

«Δεν μπορεί να περιγράψει κανείς τον τρόμο που έζησε αυτό το πλάσμα όταν ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή της Φυλής, πέρυσι.

Η Dog’s Voice ανέλαβε όλον αυτόν τον καιρό τη σίτιση και περίθαλψή της, και τώρα ήρθε στην οικογένεια του «Μεριμνώ». Διακαής επιθυμία μας είναι να της βρούμε μια οικογένεια», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου.

Διευκρινίζει ότι εθελοντές της περιοχής την είχαν εντοπίσει πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, και είχαν παρατηρήσει ότι είχε βαθιά πληγή στον λαιμό από αλυσίδα.

«Είχε καταφέρει να αποδράσει από τον τύραννο που την είχε δεμένη, και τριγυρνούσε στην περιοχή. Προσπαθούσαν να την πιάσουν, αλλά δεν μπορούσαν. Η Ρόζα είναι ένα φοβικό ζώο», περιγράφει η κα Τσαλίκη.

Όταν, όμως, εκδηλώθηκε η φωτιά, όπως λέει η κα Τσαλίκη, οι εθελοντές κατάφεραν να την πιάσουν, μέσα στον πανικό της.

Μεταφέρθηκε σε χώρο που είχε παραχωρηθεί στην Dogs Voice. Τον πρώτο καιρό της σωτηρίας της δεν έβγαινε έξω από τον χώρο της. Όταν πήγαιναν εθελοντές να καθαρίσουν εκεί όπου ήταν η Ρόζα, χτυπιόταν δεξιά – αριστερά στους τοίχους, από τον φόβο της.
Όμως, με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτών σκύλων, η φοβία την Ρόζας άρχισε να καταλαγιάζει.

Η Ρόζα

«Τώρα πια βγαίνει βόλτα με λουρί με τους ανθρώπους που γνωρίζει, και η φοβία που έχει με τους ανθρώπους καλυτερεύει. Παραμένει επιφυλακτική, αλλά εάν πάει σε ένα σπίτι και οι άνθρωποι την κάνουν να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, θα ξεδιπλώσει και τον υπέροχο χαρακτήρα της. Είναι πολύ τρυφερό ζωάκι», αναφέρει η κα Τσαλίκη.

Η Ρόζα είναι έξι ετών, στειρωμένη και εμβολιασμένη.

Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τον Μουτζούρη, τη Λίνα, ή τη Ρόζα μπορεί να καλέσει στο 697.205.6018.

Εικονικές υιοθεσίες

Αν αγαπάτε τα σκυλάκια, αλλά για διάφορους λόγους αδυνατείτε να υιοθετήσετε ένα, μπορείτε να γίνετε εικονικοί γονείς.

Εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ( https://merimno.gr/ ) θα δείτε ότι υπάρχουν δεκάδες σκυλάκια. Και για τις εθελόντριες που τα έχουν πάρει υπό την προστασία τους, κάθε οικονομική ενίσχυση θα ήταν «ανάσα ζωής».

Ως εικονικοί γονείς, λοιπόν, με ένα μικρό ποσό το μήνα έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε στο σκυλάκι ό,τι έχει ανάγκη: σίτιση, ιατρική φροντίδα. Μέχρι οι εθελόντριες να του βρουν την παντοτινή του οικογένεια.

Οι εθελόντριες του Συλλόγου θα σας ενημερώνουν για την υγεία του.

Και αν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε και εσείς προσπάθειες για να βρεθεί κάποιος άνθρωπος να το υιοθετήσει.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», εάν θέλετε να γνωριστείτε με το σκυλάκι. Αφού πρώτα συνεννοηθείτε με τις εθελόντριες.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024