Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς διαβάζει τον ανασχηματισμό η Κουμουνδούρου - Ετοιμάζει «σκιώδη κυβέρνηση» ο Κασσελάκης

Πώς διαβάζει τον ανασχηματισμό η Κουμουνδούρου – Ετοιμάζει «σκιώδη κυβέρνηση» ο Κασσελάκης

Έως και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βλέπουν στην Κουμουνδούρου. Αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Πέραν των… επίσημων πυρών που εξαπέλυσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού -που τον χαρακτήρισαν ως «θλιβερό» και ως προαναγγελία «ζοφερού μέλλοντος» για την κυβέρνηση που δεν έχει εφεδρείες- στην Κουμουνδούρου τον διαβάζουν ως επιβεβαίωση της εκτίμησης που διατύπωσε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι «η πτωτική πορεία Μητσοτάκη δεν είναι αναστρέψιμη».

Όπως επισημαίνουν επιτελείς της Κουμουνδούρου, με αυτό το δεδομένο και σε συνδυασμό με την κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, «προετοιμάζονται συστηματικά για την «έφοδο» με πρωταγωνιστικούς όρους, στο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό πεδίο, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

Αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η αντίστροφη μέτρηση για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη άρχισε με το άνοιγμα της κάλπης την περασμένη Κυριακή και θα σταματήσει όταν ο τόπος θα έχει προοδευτική διακυβέρνηση». Κατά τις ίδιες πηγές «με ένα κομβικής σημασίας προσκλητήριο προς το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, για άμεσες πρωτοβουλίες κοινής δράσης μέσα στη Βουλή, αλλά και μέσα στο μαζικό κίνημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εκκίνησε ουσιαστικά τη διαδικασία μιας συνολικής προοδευτικής, δημοκρατικής απάντησης».

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ -όπως είχε ανακοινωθεί κατά την τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα-, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις του οι βουλευτές και να συζητηθούν οι δράσεις και ο σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετοιμάζει «σκιώδη κυβέρνηση» ο Στέφανος Κασσελάκης

Παράλληλα το ερχόμενο διάστημα αναμένεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης να γνωστοποιήσει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη λεγόμενη «σκιώδη κυβέρνηση», τα πρόσωπα δηλαδή, που, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει τη διακυβέρνηση θα είναι στην πρώτη γραμμή της χώρας την επόμενη μέρα.

Ανάλογη αναφορά πραγματοποίησε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», υπογραμμίζοντας πως «οι επιλογές του προέδρου θα είναι αξιοκρατικές και θα καθρεφτίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και του κόμματος».

Με περίπτερο στο Athens Pride ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η νεολαία του κόμματος, το τμήμα Δικαιωμάτων και η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ισότητα χωρίς εξαιρέσεις, βρισκόμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς διακρίσεις! Από τις 11:00 θα βρισκόμαστε στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην πλατεία Συντάγματος. Συμμετέχουμε δυναμικά στην παρέλαση υπερηφάνειας που ξεκινά στις 7 μ.μ. και γεμίζουμε με χρώμα και φωνή τους δρόμους της Αθήνας. Ανανεώνουμε, φυσικά, το ραντεβού στο Europride της Θεσσαλονίκης, στις 29 Ιουνίου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.​

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024