Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία – Κροατία 3-0: Της έκανε... πλάκα! (vids)

Ισπανία – Κροατία 3-0: Της έκανε… πλάκα! (vids)

Η Ισπανία αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και «καθάρισε» με το άνετο 3-0 την αντίπαλό της στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Euro.

Αφεντικό με το… καλησπέρα στον Β’ όμιλο του Euro 2024 η Ισπανία που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Κροατίας στο Βερολίνο!

Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε εκμεταλλεύτηκε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της, απέναντι σε εκείνη του Ζλάτκο Ντάλιτς και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στη διοργάνωση.

Έγραψε ιστορία ο Γιαμάλ που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του τουρνουά και συνδύασε το γεγονός με μία εκπληκτική εμφάνιση.

H Ισπανία έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Δύο προσπάθειες από Μοράτα και Γιαμάλ στα πρώτα λεπτά δεν ανησύχησαν τον Λιβάκοβιτς, με την Κροατία από την άλλη να έχει μία τελική με την κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 22’ που έφυγε έξω.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς, ήρθε και το γκολ για τη Ισπανία. Ο Φαμπιάν Ρουίθ έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μοράτα που έφυγε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 στο 29’.

Με τη σέντρα η Κροατία άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Κόβασιτς σούταρε πάνω στον Σιμόν από θέση βολής.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, έγινε το 2-0 στο 32’. Σκόρερ ο δημιουργός του πρώτου γκολ, με τον Ρουίθ να ελίσσεται υπέροχα ανάμεσα στους αμυντικούς της Κροατίας και με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη σέντρα η Κροατία έφτασε και πάλι μία ανάσα από το γκολ, αλλά έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία.

Στο 33’ συγκεκριμένα, ο Σιμόν νίκησε από κοντά τον Μπρόζοβιτς και ο Μάγιερ που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Στο 41’ ήταν η σειρά του Γκβάρντιολ να χάσει τεράστια ευκαιρία όταν το διαγώνιο σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή, πέρασε παράλληλα με την εστία κι έφυγε έξω.

Για ακόμη μία φορά η Ισπανία τιμώρησε την φλυαρία της αντιπάλου της και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους έκανε και το 3-0. Ο εξαιρετικός Γιαμάλ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Καρβαχάλ σε… ρόλο φορ σκόραρε με προβολή δίνοντας διαστάσεις στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές παρά το βαρύ σκορ για την Κροατία που στο 52’ κινδύνεψε με ακόμη ένα γκολ, αλλά ο Λιβάκοβιτς με τρομερή επέμβαση είπε «όχι» στο πλασέ του Γιαμάλ. Τέσσερα λεπτά μετά η Κροατία έχασε απίθανη ευκαιρία με τους Στάνισιτς και Μπούντιμιρ να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά και τους Κουκουρέγια, Σιμόν να σώζουν την Ισπανία.

Στο 78’ η Κροατία κέρδισε πέναλτι όταν από μεγάλος λάθος στην άμυνα της Ισπανίας ο Ρόδρι ανέτρεψε τον Πέτκοβιτς που ετοιμαζόταν να σκοράρει σε κενό τέρμα. Ο Σιμόν απέκρουσε την εκτέλεση του Πέτκοβιτς ο οποίος όμως σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης από γύρισμα του Πέρισιτς. Το γκολ όμως δεν μέτρησε πιθανότατα γιατί ο Πέρισιτς είχε μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Μετά από αυτή τη φάση η Κροατία έχασε πια κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει οτιδήποτε από το ματς, με την Ισπανία από την άλλη να κάνει ιδανικό ποδαρικό στο Euro και να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με το… καλησπέρα.

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59’ Όλμο), Ρόδρι (86’ Θουμπιμένδι), Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (86’ Φεράν Τόρες), Μοράτα (67’ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Ουίλιαμς (68’ Μερίνο)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Σούταλο, Στάνισιτς, Πόνγκρατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (65’ Σούτσιτς), Κόβατσιτς (65’ Μάριο Πάσαλιτς), Κράμαριτς (72’ Πέτκοβιτς), Μάγιερ, Μπούντιμιρ (56’ Πέρισιτς).

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024