Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία – Αλβανία 2-1: Τρίποντο με ανατροπή (vids)

Ιταλία – Αλβανία 2-1: Τρίποντο με ανατροπή (vids)

Μπορεί να δέχθηκε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro, όμως η Ιταλία έκανε την ανατροπή και ξεκίνησε ιδανικά τη διοργάνωση.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024 η Ιταλία, που επιβλήθηκε με 2-1 της Αλβανίας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και έπιασε την Ισπανία στην πρώτη θέση που νωρίτερα επιβλήθηκε της Κροατίας με τη σειρά της με 3-0.

Όλη… ιστορία του αγώνα γράφτηκε ουσιαστικά στα πρώτα είκοσι λεπτά, με τους Αλβανούς να εκκινούν ιδανικά και τον Μπαϊράμι να σημειώνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί απάντησαν μέσα σε πέντε λεπτά και στη συνέχεια κράτησαν το θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… φρενήρη ρυθμό, αφού η Αλβανία ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν καν προλάβει να συμπληρωθεί ένα λεπτό, και συγκεκριμένα στα 23″ σημειώνοντας το πιο γρήγορο στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Ντιμάρκο έκανε κακή εκτέλεση σε πλάγιο, στέλνοντας ουσιαστικά την μπάλα πάνω στον Μπαϊράμι μέσα στην περιοχή της Ιταλίας, με τον Αλβανό μέσο να πιάνει ένα ωραίο σουτ και να νικά τον Ντοναρούμα για το 1-0.

Η ομάδα του Σπαλέτι πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει, έτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, έγινε η σέντρα με τον Μπαστόνι να πιάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει στο 11΄.

Η «σκουάντρα ατζούρα» δεν σταμάτησε εκεί και ολοκλήρωσε την ανατροπή και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρέλα εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των Αλβανών πιάνοντας ένα δυνατό σουτ για το 2-1.

Από εκείνο το σημείο οι Ιταλοί έλεγξαν τον ρυθμό φτάνοντας κοντά σε τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Φρατέζι κατέληξε στο δοκάρι του Στρακόσα. Άλλες δύο καλές στιγμές ακολούθησαν για τους τυπικά γηπεδούχους με τους Σκαμάκα και Πελεγκρίνι, όμως το 2-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Ιταλία έκλεισε καλά τους χώρους της, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις, δίχως όμως να καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω και να κλειδώσει τη νίκη. Η διαχείριση των παικτών του Σπαλέτι ήταν εξαιρετική και έτσι έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα με το 2-1.

Οι ενδεκάδες

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Μπαζτόνι, Ντιμάρκο (83’ Νταρμιάν), Καλαφιόρι, Ντι Λορέντζο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90+2′ Φολορούνσο), Φρατέζι, Πελεγκρίνι (77’ Κριστάντε), Κιέζα (78’ Καμπιάζο), Σκαμάκα (83’ Ρετέγκι)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Μιτάι, Αγέτι, Ντζιμσίτι, Χισάι, Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι (68’ Χότζα), Σεφέρι (68’ Λάτσι), Μπρόια (77’ Μάναϊ).

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024