Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αντι Ρόμπερτσον: Ένας θαυμάσιος παίκτης σε λάθος ομάδα; (vid)

Αντι Ρόμπερτσον: Ένας θαυμάσιος παίκτης σε λάθος ομάδα; (vid)

Εξαιρετικός παίκτης σε μια ομάδα που δεν…

Ηταν βαριά η ήττα για τη Σκωτία σε αυτή την πρεμιέρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το 1-5 από τη Γερμανία, πείθει τους πάντες πως το πιθανότερο στο Νησί είναι να δουν για μια ακόμη φορά την ίδια κατάληξη: τη Σκωτία να μάχεται χωρίς κάποιο επιθετικό ταλέντο και να αποκλείεται στη φάση των ομίλων. Όπως το 1992, το ’96 και το 2021.

Αν συμβεί αυτό θα είναι κρίμα για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε, αν αγωνιζόταν σε άλλη εθνική ομάδα να ξεχωρίσει, γιατί όχι και να φτάσει ψηλά.

Για τον Αντι Ρόμπερτσον ο λόγος. Τον αριστερό μπακ με το ωραίο στυλ, τον κάπτεν της Σκωτίας και τον παίκτη που από το 2017 και δώθε είναι ο αριστερός μπακ της ισχυρής Λίβερπουλ. Καθόλου στην τύχη δεν συμβαίνει αυτό.

Και μετά την αναμέτρηση με τη Γερμανία, την πικρή «καλημέρα» στη διοργάνωση, ο Ρόμπερτσον δεν θέλησε στο 100% να κρυφτεί πίσω από ωραιοποιημένες λέξεις: «Η ομάδα δεν εμφανίστηκε, τα έκανε όλα λάθος. Είχαμε ένα σχέδιο παιχνιδιού, αλλά το δικό τους λειτούργησε ένα εκατομμύριο φορές καλύτερα. Ηταν εξαιρετικά απογοητευτικό. Αλλά παίζεις το πρώτο παιχνίδι εναντίον της διοργανώτριας χώρας και δεν γίνεται κάτι πιο δύσκολο από αυτό». Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Ρόμπερτσον;

Την ώρα που η Γερμανία δεν είχε εντυπωσιάσει στα ματς προετοιμασίας και αναζητούσε έναν τρόπο, ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ζεστάνει το κοινό της. Συνέχισε δε ως εξής ο αρχηγός: «Οι μεγάλοι παίκτες τους εμφανίστηκαν και ήταν εξαιρετικοί. Είχαν μια απάντηση για όλα. Δεν νομίζω ότι έχουμε παίξει στο μάξιμουμ. Πρέπει να ξεκουραστούμε και έχουμε πέντε ημέρες γι’ αυτό. Πρέπει να θυμώσουμε με τον εαυτό μας».

Πάντως, για ορισμένους η συγκεκριμένη προσέγγιση από τον Ρόμπερτσον άνοιξε συζήτηση στη Σκωτία. Πολλοί επιμένουν πως τα όσα ακούστηκαν για «σχέδιο» ήταν λόγια του αέρα, ενώ ακόμη κι αν αυτό υπήρχε, διαλύθηκε πολύ νωρίς. Οσο για τον θυμό, όπως ανέφερε ο Ρόι Κιν σε δηλώσεις του, «έπρεπε να είναι θυμωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα από πριν».

Είναι η σκέψη όλων στη Σκωτία πως η ομάδα τους πρέπει , επιτέλους, να φτάσει κάπου μακρύτερα σε τελική φάση σημαντικής διοργάνωσης. Ναι, δεν έχει ποδοσφαιριστές με την ποιότητα του παρελθόντος, στερείται προσωπικοτήτων όπως ήταν οι Νταλγκλίς, Γκέμιλ, Μακάρι ή Γκόραμ, σίγουρα όμως μπορεί να δείξει παραπάνω ανταγωνιστική και άλλωστε οι προσεχείς αντίπαλοι στον όμιλο (Ελβετία και Ουγγαρία) δεν μοιάζουν με «βουνά».

Αν και αυτή η προσπάθεια μείνει στη μέση, τότε ο Αντι Ρόμπερτσον θα μοιάζει με την καλαμιά στον κάμπο. Εξαιρετικός παίκτης σε μια ομάδα που δεν…

Δείτε τα highlights της χθεσινής αναμέτρησης:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024